:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2019   16:17

0

170

Linta o još jednom zločinu prema Srbima u Hrvatskoj

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta u izjavi za javnost izražava tugu, a državne organe Hrvatske poziva da reaguju povodom smrti Radoja Petkovića, potpredsednika Vijeća srpske nacionalne zajednice Grada Kastve.

Petković je, kako navodi Linta, preminuo od posledica povreda nakon što ga je 24. aprila brutalno pretukao ispred jednog kafića u Viškovu kod Rijeke "ustaša i ratni zločinac Ilija Glavić", poznat po zlodelima u logorima na području Bosanskog Broda u proteklom ratu.

"Glavić je, prema izjavama više svedoka, javno i nesmetano iskazivao otvorenu mržnju prema Srbima", tvrdi Linta i navodi da je nedavno fizički napao sezonske radnike na Braču "samo zato što je ustaški orijentisana besna rulja smatrala da Srbi nemaju pravo da rade i uopšte da žive u Hrvatskoj".

Linta je pozvao Ministarstvo spoljnih poslova da sačini izveštaj o kršenju ljudskih prava Srba u Hrvatskoj i veličanju i rehabilitaciji ustaštva i da ga pošale svim značajnim međunarodnim organizacijama i vodećim državama sveta.

On ističe da su tragična smrt istaknutog člana srpske zajednice u Hrvatskoj Radoja Petkovića i fizički napad na Srbe na Braču još jednom potvrdili nespornu istinu da je "ustaštvo temelj današnje Hrvatske i normalna pojava u hrvatskom društvu".

"Jasno je da državni vrh Hrvatske ne samo da prećutno toleriše već i podržava otvoreni proces rehabilitacije ustaštva i genocidne NDH. Nadležni hrvatski državni organi tj. policija, tužilaštva i sudovi ne čine ništa da se hiljade sličnih antisrpskih događaja i manifestacija kvalifikuju kao zločini iz mržnje i da organizatori i izvršioci ovih teških krivičnih dela budu osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne", naveo je Linta u izjavi za medije.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatskanapadSrbi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?