:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2019   20:17

0

112

Linta: Očekivana podrška Izetbegovića ratnim zločincima

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je kao "duboko antisrpsku ali očekivanu izjavu" lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića na nedavnom Sedmom kongresu te bošnjačke stranke da su optuženi ratni zločinci Atif Dudaković i Sakib Mahmuljin, kao i oslobođeni ratni zločinac Naser Orić i drugi osumnjičeni i optuženi bošnjački generali tobože ugledni komandanti Armije BiH koji prolaze pravosudnu golgotu.

"Jasno je da Bakir Izetbegović i drugi bošnjački političari zastupaju vrhunsku laž o navodnoj agresiji na BiH koju su izvršili, pre svega, Srbi zajedno sa Srbijom. Teza o nevinosti Bošnjaka i teza o njima kako žrtvama nema nikakve veze s pravom istinom o karakteru rata koji je vođen u BiH", naveo je Linta u saopštenju za javnost.

On je ocenio da je uzrok rata u BiH bio "pokušaj Alije Izetbegovića da realizuje ideologiju koju je osmislio u Islamskoj deklaraciji i da stvori islamizovanu BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju", a u "ostvarenju tog ratnog cilja tzv. Armija BiH je počinila planske, osmišljene i masovne zločine nad srpskim narodom".

Linta je pozvao srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da konačno počne da procesuira brojne i planske zločine koje je tzv. Armija BiH počinila nad srpskim narodom.

To podrazumeva da se pokrene istrage i podignu optužnice protiv komandanata tzv. Armije BiH koji su naredili ili lično učestovali u ubijanju i mučenju srpskih civila i ratnih zarobljenika, kao i optužnice protiv onih koji nisu sprečili ili kaznili podređena lica koja su ubijala i mučila srpske civile i ratne zarobljenike i sistematski pljačkali imovinu.

"Procesuiranje ratnih komandanata tzv. Armije BiH je jedan od načina da se razobliči besmislena laž o srpskoj agresiji i Bošnjacima kao žrtvama i tzv. Armiji BiH čiji su pripadnici tobože vodili oslobodilački o odbrambeni rat", istakao je Linta.

Izvor: Танјуг

LintaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?