:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 16, 2019   21:55

0

248

Linta očekuje da se suđenje Dudakoviću završi oslobađanjem

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da će suđenje bivšem komandantu Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću za masovne zločine nad Srbima završiti oslobađajućom presudom.

U izjavi koju je dostavio medijima Linta navodi da činjenice potvrđuju da je Sud BiH "antisrpski sud koji ima zadatak da svojim skandaloznim presudama opravda bezočnu laž da su Srbi bili tobože agresori i krivci za rat i ratne zločine a Bošnjaci oslobodioci i žrtve".

Zbog toga sudski proces protiv Atifa Dudakovića neće završiti pravdom i zasluženom visokom zatvorskom kaznom iako je odgovoran za brutalne zločine protiv čovečnosti i civilnog stanovništva na području opština Bosanski Petrovac, Sanski Most, Ključ i Bosanska Krupa 1994. i 1995. godine, uveren je Linta.

“Prema optužnici pripadnici Petog korpusa tzv. Armije BiH su pod komandom Atifa Dudakovića na području četiri opštine ubili preko 300 Srba, progonili i mučili srpske civile i ratne zarobljenike, uništili preko 30 pravoslvanih hramova, crkava i vjerskih objekata i sistematski pljačkali i palili sprsku imovinu”, kaže Linta, te ističe da bošnjački političari i razne institucije "ratnog zločinca Atifa Dudakovića smatraju herojem".

Zbog svega toga, kako navodi, realno je očekivati da će tokom sudskog procesa bošnjački političari vršiti ogroman pritisak na svedoke, jer se, dodaje, to već dešavalo u svim prethodnim postupcima u kojima su suđeni bošnjački vojni i policijski komandanti, posebno, kako navodi, tokom suđenja "ratnom zločincu Naseru Oriću". Takođe, zaključuje Linta, dosadašnja praksa pokazuje da svedoci teško mogu očekivati zaštitu, a može im biti ugrožena bezbednost.

Izvor: Танјуг

Miodrag Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva