:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2020   17:57

0

69

Linta: Odluke Zagreba i Podgorice nastavak antisrpske politik

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas odluke Zagreba i Podgorice da ne otvore gradnice za građane Srbije kao nastavak dugogodišnje antisrpske politike.

Linta smatra da je potpuno jasno da je odluka Zagreba politička jer su otvorene granice za turiste iz 10 zemalja, ali namerno ne i za Srbe, navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

Linta smatra da hHrvatska vlast po ko zna koji put šalje šovinističku poruku da "Srbi nisu poželjni" i da to potvrđuje kontinutitet države politike od dolaska HDZ i Franje Tuđmana na vlast 1990. godine do danas.

Prema njegovim rečima, time Hrvatska pokazuje mržnju i netrpeljivosti prema Srbima i svemu što je srpsko, a uz to krši evropske vrednosti i ljdska prava.

Navedena odluka Zagreba je, kako dodaje, motivisana i skorim održavanjem izbora a Podgorice između ostalog i namerom da se na popisu 2021. pokaže da su Srbi beznačajna manjina a da je broj Crnogoraca prešao 50 odsto ukupnog broja stanovnika Crne Gore.

Linta kaže da je očigledno i da je režim Mila Ðukanovića odlučio da "beskrupolozno krene u konačni obračun sa srpskim narodom u cilju nasilne asimilacije i SPC u Crnoj Gori s ciljem njene razgradnje i slabljenja".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva