Linta: Osloboditi optužene za tzv. državni udar u Crnoj Gori

:

:

TV Most

Foto: IN4S

clock

April 26, 2019   20:51

0

124

Linta: Osloboditi optužene za tzv. državni udar u Crnoj Gori

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta, zatražio je danas od Višeg suda Crne Gore da "9. maja oslobodi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar".

Linta je ocenio, saopštio je Saveza Srba iz regiona, da je "apsolutno neprihvatljivo" da pravosuđe jedne evropske države u 21. veku krši načela "nezavisnosti, nepristrasnosti i profesionalizma" i da ima nameru da nevine ljude osudi bez ikakvih dokaza o njihovoj krivici i šalje u zatvor.

"Krajnje je vreme da vlast u Crnoj Gori prekine ovu sudsku farsu i da optuženi dobiju moralnu i ljudsku satisfakciju zbog brutalnih laži i kleveta koje su doživeli tokom dvogodišnjeg montiranog sudskog postupka", rekao je Linta.

Linta je pojasnio da Specijalno tužilaštvo nije izvelo nijedan dokaz da je planirano nasilje u Podgorici, niti da je postojao plan nasilne smene crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, a da je ključni svedok Specijalnog tužilaštva, Saša Sinđelić, izjavio da zavere oko upada u crnogorsku Skupštinu i ubistva Mila Đukanovića nije bilo, i da je njegovo svedočenje bilo iznuđeno.

"Sve činjenice pokazuju da je u pitanju montiran sudski proces čiji je cilj bio da omogući još jednu pobedu Demokratskoj partiji socijalista i opstanak na vlasti režima Mila Đukanovića", zaključio je Linta.

Izvor: RTV

Crna Goradržavni udarLintaMandićKnežević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva