:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2019   16:41

0

110

Linta osudio neistine SDA na račun Handkea i Kusturice

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije osuđuje neistine koje iznosi Stranka demokratske akcije na račun Petera Handkea i Emira Kusturice.

"Stranka demokratske akcije u svom saopštenju ponavlja brutalne i bezočne laži da se ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke tobože svrstao na stranu onih koji negiraju genocid i nasilnike pravdajući ratne zločince, kao i da je izdao ljudskost, istinu i pravdu. Srpski narod je ponosan na činjenicu da je jedan veliki književnik i intelektualac kao Peter Handke stao na stranu istine i pravde bez obzira na posledice", naveo je Linta u izjavi koju je dostavo medijima.

On zamera stranci SDA zbog toga što, kako kaže, ne odustaje od ratnohuškačke i srbomrzačke politike koja nanosi veliku štetu i konstatno proizvodi nepoverenje i produbljuje podele između dva naroda.

"Presude Haškog tribunala da je u Srebrenici tobože izvršen genocid su političke i nisu zasnovane na pravu i činjenicama već su rezultat ratne propagande", tvrdi Linta.

On je odbacio i optužbe SDA na račun je Emir Kusturice, koji je, kako su oni naveli, izdao svoj narod, veru i sve ljudske i moralne principe u vreme lažnog genocida.

"Veoma je zanimljivo kako SDA mnogo smeta činjenica da je Kusturica jasno poručio da je njegova porodica poreklom srpska pravoslavna i da se on samo vratio svojim korenima, a ne smeta im što su njihovi preci za vreme turske okupacije napuštali hrišćanstvo i primili islam. Da nije bilo osmanlijske okupacije nikada preci Bakira Izetbegovića i mnogih drugih poturčenih Srba ne bi bili muslimani i ne bi se odlukom iz 1993. godine nazvali Bošnjacima", navodi Linta.

Dodaje da u današnje vreme svako ima pravo da se slobodno opredeljuje po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, ta primećuje da "zbog toga žestoka mržnja koju SDA pokazuje prema Emiru Kusturici najviše i najbolje govori o karakteru najveće bošnjačke stranke i njenom rukovodstvu".

Izvor: Танјуг

LintaHandkeKusturica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?