Linta osudio neistine SDA na račun Handkea i Kusturice

:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2019   16:41

0

63

Linta osudio neistine SDA na račun Handkea i Kusturice

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije osuđuje neistine koje iznosi Stranka demokratske akcije na račun Petera Handkea i Emira Kusturice.

"Stranka demokratske akcije u svom saopštenju ponavlja brutalne i bezočne laži da se ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke tobože svrstao na stranu onih koji negiraju genocid i nasilnike pravdajući ratne zločince, kao i da je izdao ljudskost, istinu i pravdu. Srpski narod je ponosan na činjenicu da je jedan veliki književnik i intelektualac kao Peter Handke stao na stranu istine i pravde bez obzira na posledice", naveo je Linta u izjavi koju je dostavo medijima.

On zamera stranci SDA zbog toga što, kako kaže, ne odustaje od ratnohuškačke i srbomrzačke politike koja nanosi veliku štetu i konstatno proizvodi nepoverenje i produbljuje podele između dva naroda.

"Presude Haškog tribunala da je u Srebrenici tobože izvršen genocid su političke i nisu zasnovane na pravu i činjenicama već su rezultat ratne propagande", tvrdi Linta.

On je odbacio i optužbe SDA na račun je Emir Kusturice, koji je, kako su oni naveli, izdao svoj narod, veru i sve ljudske i moralne principe u vreme lažnog genocida.

"Veoma je zanimljivo kako SDA mnogo smeta činjenica da je Kusturica jasno poručio da je njegova porodica poreklom srpska pravoslavna i da se on samo vratio svojim korenima, a ne smeta im što su njihovi preci za vreme turske okupacije napuštali hrišćanstvo i primili islam. Da nije bilo osmanlijske okupacije nikada preci Bakira Izetbegovića i mnogih drugih poturčenih Srba ne bi bili muslimani i ne bi se odlukom iz 1993. godine nazvali Bošnjacima", navodi Linta.

Dodaje da u današnje vreme svako ima pravo da se slobodno opredeljuje po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, ta primećuje da "zbog toga žestoka mržnja koju SDA pokazuje prema Emiru Kusturici najviše i najbolje govori o karakteru najveće bošnjačke stranke i njenom rukovodstvu".

Izvor: Танјуг

LintaHandkeKusturica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva