:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 05, 2020   14:28

0

114

Linta: Presude Milanu Kneževiću i njegovoj majci Ratki sramne

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu srpskog parlamenta osudio je danas potvrđenu presudu poslaniku opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milanu Kneževiću i novčno kažnjavanje njegove majke Ratke sa 500 evra, uz ocenu da je to nastavak progona neistomišljenika u trenutku kada se svet bori protiv pandemije korona virusa.

 

Demokratski front je saopštio da je Knežević u četvrtak, 2. aprila, počeo da služi kaznu od četiri meseca kućnog pritvora koja mu je izrečena zbog incidenta u holu Skupštine Crne Gore, u februaru 2017. Linta smatra da je reč o “tragičnom” postupanju crnogorskog pravosuđa u datim okolnostima.
“Radi se o još jednom u nizu direktnih i brutalnih neuspelih pokušaja zastrašivanja poslanika Demokratskog fronta koji se bore za temeljne demokratske principe, evropske vrednosti i ravnopravnost”, naveo je Linta u saopštenju dostavljenom Tanjugu.
On najoštrije osuđuje i, kako navodi, “sramnu presudu” Suda za prekršaje u Podgorici kojom je Ratka Knežević, majka Milana Kneževića, kažnjena novčanom kaznom od 500 evra pod pretnjom da će, ukoliko je ne plati u roku od 15 dana od dana pravosnažnost rešenja, biti zamenjena za šezdeset dana zatvora.
U obrazloženju suda se navodi da je Ratka Kneževih (69), nastavnica u penziji, u svom porodičnom domu ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su joj 1. februara ove godine u ranim jutarnjim satima upali u kuću.
Linta kaže da ovakvim, kako kaže,“nedemokratskim i represivnim metodama crnogorski režim nastoji da uplaši narod i natera ga na poslušnost providnom i besmislenom pričom da se vodi hajka protiv Crne Gore”.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva