Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2019   20:08

0

79

Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

Predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da "ustaške snage" vrše sve jači pritisak na predsednika SDŠ-a Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga što je rekao "apsolutnu istinu da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti i da se u Hrvatskoj rehabilituje ustaštvo".

Linta u saopštenju navodi da glavnu ulogu u procesu rehabilitacije ustaštva igraju Katolička crkva, većina političkih stranaka, neke nevladine organizacije, pre svega, udruženja hrvatskih veterana, pojedine nacionalne institucije, kao i deo hrvatskih medija.

On u saopštenju navodi da su dosad javno izvinjenje od Pupovca tražili predsednik HSLS-a Darinko Kosor i njegov koalicioni partner Branimir Glavaš, predsednik udruženja veterana HVIDRA Josip Đakić, Ruža Tomašić i drugi.

Linta je, takođe, ocenio da je Pupovac naivno verovao da će Hrvatska posle ulaska u EU da krene u proces suočavanja sa ustaškom i zločinačkom prošlošću i da će poštovati ljudska prava srpskog naroda.

Kako on smatra, Pupovac je doprineo da Hrvatska nezasluženo zatvori pregovore o Poglavlju 23 sa Evropskom unijom "Ljudska prava i pravosuđe", kao i da Ugovor o pristupanju Hrvatske EU bude veoma brzo potvrđen u parlamentima članica "umesto da se zalagao da se reše ključni problemi srpskih povratnika i pola miliona proteranih Srba".

Linta je, međutim, ukazao da je posle ulaska Hrvatske u EU 2013. godine krenuo "novi talas ustašizacije Hrvatske.

Izvor: Танјуг

HrvatskaLintaPupovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva