:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2019   20:08

0

131

Linta: Pritisak na Pupovca da se izvini iako govori istinu

Predsednik odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da "ustaške snage" vrše sve jači pritisak na predsednika SDŠ-a Milorada Pupovca tražeći da se javno izvini zbog toga što je rekao "apsolutnu istinu da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti i da se u Hrvatskoj rehabilituje ustaštvo".

Linta u saopštenju navodi da glavnu ulogu u procesu rehabilitacije ustaštva igraju Katolička crkva, većina političkih stranaka, neke nevladine organizacije, pre svega, udruženja hrvatskih veterana, pojedine nacionalne institucije, kao i deo hrvatskih medija.

On u saopštenju navodi da su dosad javno izvinjenje od Pupovca tražili predsednik HSLS-a Darinko Kosor i njegov koalicioni partner Branimir Glavaš, predsednik udruženja veterana HVIDRA Josip Đakić, Ruža Tomašić i drugi.

Linta je, takođe, ocenio da je Pupovac naivno verovao da će Hrvatska posle ulaska u EU da krene u proces suočavanja sa ustaškom i zločinačkom prošlošću i da će poštovati ljudska prava srpskog naroda.

Kako on smatra, Pupovac je doprineo da Hrvatska nezasluženo zatvori pregovore o Poglavlju 23 sa Evropskom unijom "Ljudska prava i pravosuđe", kao i da Ugovor o pristupanju Hrvatske EU bude veoma brzo potvrđen u parlamentima članica "umesto da se zalagao da se reše ključni problemi srpskih povratnika i pola miliona proteranih Srba".

Linta je, međutim, ukazao da je posle ulaska Hrvatske u EU 2013. godine krenuo "novi talas ustašizacije Hrvatske.

Izvor: Танјуг

HrvatskaLintaPupovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?