:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2019   17:38

0

137

Linta: Skandalozna izjava Plenkovića o ustaškom pozdravu

Izjavu predsednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića da pripadnici HOS-a slobodno mogu da koriste ustaški pozdrav "Za dom spremni", predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenjuje kao skandaloznu ali očekivanu. 

Tom izjavom Plenković je još jednom potvrdio nespornu činjenicu, tvrdi Linta, a to je da je proslava proterivanja i ubijanja Srba u zločinačkoj akciji Oluja u suštini proustaška manifestacija. 

"Plenkovićev Savet za suočavanje sa prošlošću je jasno rekao da se ustaški pozdrav 'Za dom spremni' može koristiti u određenim prilikama i time omogućio njegovu dalju legalizaciju", smatra Linta te dodaje da ima još primera da je korišćenje tog pozdrava u Hrvatskoj postalo sasvim prihvatljiva i normalna pojava. 

U tom je kontekstu pomenuo ministarstvo državne uprave koje je dalo saglasnost članovima HOS-a da ustaški pozdrav ostane u grbu ovog udruženja, zatim ploču s natpisom "Za dom spremni" koja je bila skoro godinu dana u Jasenovcu i nije uništena već samo premeštena u Novsku, sudove koji su doneli više presuda da je "Za dom spremni" izraz legaliteta vlasti u Hrvatskoj...

Linta ističe da Plenković nikada javno nije rekao da je Nezavisna država Hrvatska počinila genocid nad srpskim narodom i nikada nije izrazio kajanje i zatražio oproštaj za svoj narod zbog počinjenog genocida. 

To, dodaje, nije učinila Katolička crkva niti jedan hrvatski predsednik ili predsednik vlade. 

"Plenković povremeno zbog međunarodne javnosti daje licemerne izjave da tobože osuđuje ustaški režim, a onda u praksi radi na rehabilitaciji ustaštva i genocidne NDH", navodi Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. 

On zaključuje da je jasno da Hrvatska nije i neće da prizna svoju krivicu za počinjeni genocid nad srpskim narodom kao što je to učnnila Nemačka za počinjeni genocid nad Jevrejima i to je, tvrdi, jedan od važnih razloga zbog kojih Hrvatska nije istinski demokratska zemlja i neće to postati dugi niz godina. 

Plenković smatra da je na ustaški pozdrav "Za dom spremni", koji se uprkos zabrani i ove godine čuo na više manifestacija u okviru obeležavanja Dana pobede u Hrvatskoj, trebalo da reaguje policija, a potom sud. 

Izvor: Танјуг

LintaPlenković"Za dom spremni"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?