:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 23, 2019   16:20

0

176

Linta: Sramno i etnički motivisano ponašanje hrvatske policije

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta je danas, povodom napada na srpskog povratnika Dobrivoja Arsića u okolini Rijeke, rekao da je to još jedan u nizu primera sramnog i etnički motivisanog ponašanja hrvatske policije koja, dodaje, štiti pojedince i grupe ustaške orjentacije koji napadaju preostale Srbe u Hrvatskoj.

Linta podseća da je sedamdesetogodišnji Arsić, koji je težak srčani bolesnik i ima dva ugrađena stenta, brutalno pretučen u utorak uveče u mestu Viškovo kod Rijeke.

"Grupa ustaša je ispred stambene zgrade prvo verbalno napala Arsića psujući mu majku četničku i govoreći mu da se seli u Srbiju, a zatim je svirepo fizički napadnut. Ekipa policijske uprave Primorsko-goranske županije nije došla na pozive Arsića dok su trajale verbalne pretnje već tek nakon što je pretučen", navodi Linta u saopštenju.

Kako dodaje, policija je od Arsića tražila da ne podnosi prijavu za verbalni i fizički napad i rekla mu da će, u slučaju da podnese prijavu, protiv njega podneti prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira, a batinaše samo upozoriti da to više ne čine.

"Ovo je jedan u nizu primera sramnog i etnički motivisanog ponašanja hrvatske policije koja štiti pojedince i grupe ustaške orjentacije koji sve češće i žešće verbalno i fizički napadaju preostale Srbe i šire mržnju prema svemu što je srpsko", ocenio je Linta.

Istakao je da za sve češće fizičke i verbalne napade iz mržnje na Srbe, ispisivanje ustaških i nacističkih grafita i stvaranje atmosfere straha i uznemirenosti glavnu odgovornost snosi vlast u Hrvatskoj.

"Tragična je činjenica da dok hrvatski premijer Plenković i njegovi ministri u javnosti ponavljaju bezočnu laž o velikosrpskoj agresiji, ustaške snage sve bezobzirnije napadaju Srbe. Jasno je da ponavljanje ustaške teze o velikosrpskoj agresiji od strane državnog vrha u suštini predstavlja poziv na obračun sa preostalim Srbima u Hrvatskoj", rekao je Linta.

On je apelovao na Evropsku komisiju i Evropski parlament da zahtevaju od hrvatske vlasti da Hrvatski sabor ukine, kako je naveo, skandaloznu i proustašku Deklaraciju o Domovinskom ratu iz 2000. godine kojom se Srbija i krajiški Srbiji neosnovano optužuju da su tobože izvršili agresiju na Hrvatsku.

Takođe, Linta apeluje na Evropsku komisiju i Evropski parlament da zahtevaju od hrvatske vlasti da se organizatori i počinioci sve češćih fizičkih napada na Srbe što pre identifikuju i najstrože kazne.

Izvor: T a n j u g

lintaRijekaHrvatskanapad na Srbinapovratnikhrvatska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?