:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2019   19:38

0

108

Linta: Vlast u Zagrebu podstiče širenje mržnje prema Srbima

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, Miodrag Linta, ocenio je danas da aktuelna vlast u Zagrebu podstiče širenje govora mržnje prema Srbima.

Jedan od brojnih dokaza jeste činjenica da na maketi Grada Zagreba u centru grada već više od nedelju dana stoji natpis "Ubij Srbina", iako se radi jednoj od najposećenijih turističkih lokacija u Zagrebu, naveo je Linta u izjavi za javnost.

"Skandalozno je da gradska vlast, koji čine stranka gradonačelnika Milana Bandića i HDZ, nije smatrala da potrebno da komunalni redari uklone navedeni srbomrzački grafit. Ako grafit bude slučajno uklonjen, sigurno je da naredbodavci i počinioci neće biti pronađeni, a kamoli kažnjeni", rekao je Linta.

Prema njegovim rečima, ništa se drugo nije ni moglo očekivati od aktuelne gradske vlasti u Zagrebu.

Linta podseća da je Skupština Grada Zagreba većinom glasova aprila 2017. godine donela sramnu odluku da se ustaškom režiseru Jakovu Sedlaru, za revizionistički film o Jasenovcu kao radnom logoru, dodeli godišnja nagrada za film i pozorište.

On, s druge strane, ističe da je opštinsko tužilaštvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv Filipa Drače, studenta zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji je početkom godine, na postolju spomenika Franje Tuđmana sprejem nacrtao srp i čekić.

Navedeni grafit je bio uklonjen u najkraćem mogućem roku, Filip Drača je ubrzo uhapšen i protiv njega je čak podignuta optužnica, iako se radi o beznačajnom delu. Neverovatno je, ali istinito da je Drača osuđen na uslovnu kaznu od 10 mjeseci zatvora i sa rokom provere od tri godine samo jer je nacrtao srp i čekić, naveo je Linta.

Istovremeno, kako podseća, u Hrvatskoj od dolaska Franje Tuđmana na vlast do današnjeg dana nacrtano je na desetine hiljada ustaških, fašističkih i nacističkih grafita kojim se širi besna mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko.

"Srbomrzački grafiti se pojavljuju svakodnevno širom Hrvatske. Iako se očigledno radi o nebrojenim zločinima iz mržnje, niko od naredbodavaca i počinioca nije krivično kažnjen i osuđen na zatvorsku kaznu, što jasno govori o ustaškom karakteru hrvatske države", zaključio je Linta.

Izvor: Танјуг

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?