Linta: Za vlast u Hrvatskoj NDH bila prava država hrvatskog naroda

:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 01, 2019   19:33

0

97

Linta: Za vlast u Hrvatskoj NDH bila prava država hrvatskog naroda

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da je najnoviji nastup pevača Marka Perkovića Tompsona na koncertu u Skradinu "još jedan u nizu dokaza proustaškog karaktera hrvatske vlasti".

Kako navodi u izjavi za medije, "ustaša Tompson" je i ovog puta otpevao pesmu "Bojna Čavoglave" a svi prisutni sledbenici ustaškog pokreta su uzvikivali "Za dom spremni" uz istovremeno podizanje desne ruke.

Linta napominje da je i ovaj koncert finansirala hrvatska vlast i time poslala jasnu poruku da u suštini podržava javnu upotrebu ustaškog pozdrava.

Linta ističe da Kolinda Grabar Kitarović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili ni otvoreno veličanje ustaštva na nedavnom fudbalskom turniru u Novigradu kod Zadra, ali ni postavljanje ustaške zastave na pravoslavnoj crkvi u srpskom selu Otišić koje se nalazi između Sinja i Vrlike.

"Svojom ćutnjom su poslali zlokobnu poruku da za i ono malo Srba u Otišiću i šire u Hrvatskoj nema mirnog života", naveo je Linta.

Podsetio je da Grabar Kitrović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili ni grafit koji se nalazi na svega 70 metara od Srpske pravoslavne crkve u Vukovaru i koji je ispisan 4. avgusta tj. na dan kada je 1995. godine počela zločinačka akcija "Oluja".

Na grafitu je pisalo: "Neka živi Dinamo i majka Hrvatska", a pored je velika ustaška šahovnica sa prvim belim poljem. Taj grafik, kako kaže, i dalje stoji i šalje "poruku mržnje preostalim Srbima u Vukovaru", dok policija, dodaje, smatra da je javno postojanje ustaškog grba u skladu sa zakonom.

"Sve navedene činjenice i mnoge druge jasno pokazuju da je za hrvatsku vlast genocidna NDH bila prava država hrvatskog naroda, a ustaški zlikovci i banditi heroji i borci za slobodu hrvatskog naroda", naveo je Linta.

Po njegovoj su oceni Andrej Plenković i njegova Vlada s jedne i Kolinda Grabar Kitarović s druge strane pravi licemeri, jer, za razliku od Tompsona i mnogih drugih Hrvata koji otvoreno veličaju ustaštvo, oni u javnosti pričaju da je Hrvatska tobože zasnovana na ZAVNOH-u i antifašizmu i da to piše u Ustavu, dok u praksi vode proustašku politiku.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatskaTompson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva