:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 01, 2019   19:33

0

149

Linta: Za vlast u Hrvatskoj NDH bila prava država hrvatskog naroda

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta smatra da je najnoviji nastup pevača Marka Perkovića Tompsona na koncertu u Skradinu "još jedan u nizu dokaza proustaškog karaktera hrvatske vlasti".

Kako navodi u izjavi za medije, "ustaša Tompson" je i ovog puta otpevao pesmu "Bojna Čavoglave" a svi prisutni sledbenici ustaškog pokreta su uzvikivali "Za dom spremni" uz istovremeno podizanje desne ruke.

Linta napominje da je i ovaj koncert finansirala hrvatska vlast i time poslala jasnu poruku da u suštini podržava javnu upotrebu ustaškog pozdrava.

Linta ističe da Kolinda Grabar Kitarović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili ni otvoreno veličanje ustaštva na nedavnom fudbalskom turniru u Novigradu kod Zadra, ali ni postavljanje ustaške zastave na pravoslavnoj crkvi u srpskom selu Otišić koje se nalazi između Sinja i Vrlike.

"Svojom ćutnjom su poslali zlokobnu poruku da za i ono malo Srba u Otišiću i šire u Hrvatskoj nema mirnog života", naveo je Linta.

Podsetio je da Grabar Kitrović i Vlada Hrvatske nisu javno osudili ni grafit koji se nalazi na svega 70 metara od Srpske pravoslavne crkve u Vukovaru i koji je ispisan 4. avgusta tj. na dan kada je 1995. godine počela zločinačka akcija "Oluja".

Na grafitu je pisalo: "Neka živi Dinamo i majka Hrvatska", a pored je velika ustaška šahovnica sa prvim belim poljem. Taj grafik, kako kaže, i dalje stoji i šalje "poruku mržnje preostalim Srbima u Vukovaru", dok policija, dodaje, smatra da je javno postojanje ustaškog grba u skladu sa zakonom.

"Sve navedene činjenice i mnoge druge jasno pokazuju da je za hrvatsku vlast genocidna NDH bila prava država hrvatskog naroda, a ustaški zlikovci i banditi heroji i borci za slobodu hrvatskog naroda", naveo je Linta.

Po njegovoj su oceni Andrej Plenković i njegova Vlada s jedne i Kolinda Grabar Kitarović s druge strane pravi licemeri, jer, za razliku od Tompsona i mnogih drugih Hrvata koji otvoreno veličaju ustaštvo, oni u javnosti pričaju da je Hrvatska tobože zasnovana na ZAVNOH-u i antifašizmu i da to piše u Ustavu, dok u praksi vode proustašku politiku.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatskaTompson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?