:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2019   17:00

0

191

Linta:Odluka Ustavnog suda BiH politička provokacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da najnovija odluka Ustavnog suda BiH o neustavnosti 9. januara kao Dana Republike Srpske predstavlja nastavak brutalnih provokacija političkog Sarajeva koje su usmerene protiv Republike Srpske i srpskog naroda.

 

"Navedena politička odluka Ustavnog suda još će više da podigne tenzije u Bosni i Hercegovini jer se ne poštuje volja većine građana Republike Srpske koji su na referendumu ogromnom većinom potvrdili da će Dan Republike i dalje biti obeležavan svakog 9.januara", naveo je Linta u izjavi za javnost.

Prema njegovim rečima, jasno je da Ustavni sud BiH nije nezavisna i profesionalna institucija već produžena ruka bošnjačke politike čiji je strateški cilj ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH. 

"Jedan od koraka političkog Sarajeva u ostvarenju tog opasnog i suludog cilja jeste da se dan osnivanja Republike Srpske 9.januar 1992. godine predstavi kao tobože početak zločina, genocida i etničkog čišćenja Bošnjaka, što je bezočna laž", istakao je on.

Linta ocenjuje da posebnu odgovonost za kršenje Dejtonskog sporazuma snose zapadni centri moći koji uporno vode politiku duplih aršina, odnosno podržavaju ratnu politiku koju vode vodeće političke stranke sa sedištem u Sarajevu. 

Jedan od brojnih dokaza je, naveo je on, i činjenica da su od devet sudija Ustavnog suda BiH trojica stranci, čime je omogućeno da se, uz dvojicu sudija Bošnjaka, odluke donose preglasavanjem u interesu bošnjačke politike.

"Nažalost, vodeći bošnjački političari odbijaju da prihvate ispruženu ruku mira i pomirenja zvaničnog Beograda na temelju punog poštovanja izvornog Dejtonskog sporazuma, odbacivanja lažnih priča o genocidu u Srebrenici i agresiji na BiH, kažnjavanja svih odgovornih za ratne zločine i uvažavanja svih žrtava, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", zaključio je Linta.

Izvor: T a n j u g

BiHUstavni sudLintaDan Republike Srpske
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?