:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   19:21

0

9

Ljajić: Ako se pridržavamo mera, izbeći ćemo najgore

Ako građani budu poštovali mere i preporuke stručnjaka i ostanu kod kuće, možemo da izbegnemo najgori scenario, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.


“Polažemo taj test odgovornosti. Ne sumnjam da će Pazarci taj test ipak položiti bez obzira na prvobitno pokazanu nedisciplinu”, rekao je Ljajić u uključenju za TV Prva iz Novog Pazara, gde je danas bio sa predsednikom Srbije Aleksanrom Vučićem koji je doneo medicinsku opremu zdravstvenom centru u Novom Pazaru.
Naglasio je važnost poštovanja medicinskih preporuka kako bi se sprečilo širenje bolesti i u Novom Pazaru i u čitavoj zemlji.
“Svakako da je današnja poseta važna, jer je ovo prva poseta Vučića jednom gradu nakon proglašenja epidemije”, dodao je Ljajić.
Naveo je da su sa timom stručnjaka iz Rusije obišli dva objekta koja mogu da budu pretvorani u privremenu bolnicu za pacijente sa lakšom kliničkom slikom. “Oni su osmotrili, uzeli neophodne informacije o lokacijama. Sutra će nam dati zvanično stav o dva objekata i mogli bi u relativno kratkom roku da se preurede za prijem bolesnika sa lakšom slikom. Sutra krećemo sa pripremnim radovima”, rekao je Ljajić.
Ta dva objekta, kako je objasnio, osim tehničkih, moraju da zadovolje i medicinske standarde. “To bi bila velika stvar za one koji ovde žive i koji su morali da idu u Beograd”, rekao je Ljajić.
Upitan o Novom Pazaru kao novom žarištu korona virusa, Ljajić je rekao da ima razloga za zabrinutost, ali da ako se i od sada počnu da pirmenjuju sve mere i preporuke siguran je da se može sprečiti najgori scenario koji se najavljuje ukoliko ljudi ne ostanu u kućama. "Verujem da možemo da izbegnemo najgore”, naveo je Ljajić.
Naglasio je da država stoji iza svakog građanina i pomoći će svakom kraju zemlje.
“Moramo ovde da branimo dve stvari, pored borbe za živote, moramo da zaštitimo starije od 65 godina i da očuvamo zdravstveni sistem da nam infekcija ne uđe u bolnice. Ako u tome uspemo, možemo da izbegnemo najgori scenario”, zaključio je Ljajić.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva