:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2021   11:06

0

180

Ljajić :Misle da sam i dalje ministar, odluke donose ad hok

Bivši ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas, dan nakon što mu je zabranjen prelazak na teritoriju KiM gde je krenuo na pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, da su se službenici na Jarinju iznenadili što nije imao najavu za odlazak u pokrajinu, jer u njihovom sistemu piše da je još ministar.

Ljajić je za televiziju Prva izjavio da su mu rekli da sačeka, kada je objasnio da više nije zvaničnik Vlade Srbije i da putuje privatnim automobilom, ali ni posle dva sata ga nisu pustili da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

"Posle 10 minuta je došao čovek i rekao da potpišem rešenje da ću se vratiti i da ne mogu da uđem", kazao je Ljajić.

Kako je rekao, misli da nema spiska za ljude koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova i Metohije, već da se te odluke donose ad hok.

"Ovo je vrlo jasno demonstracija moći, svoje samostalnosti, državnosti. Mi možemo da donosimo odluke kakve hoćemo i prema hoćemo. Ne verujem da ima neki sistem, već od slučja do slučaja se odlučje", kazao je Ljajić.

Govoreći o ubistvu Ivanovića, izrazio je nevericu što "smo pored toliko kamera, tehnoloških mogućnosti, tamo gde smo bili 16. januara 2018. godine".

"Najviše me iznenađuje indolentnost međunarodne zajednice, koje bi morala da pokaže minimum interesovanja da se ova istraga pomeri sa mtrve tačke. Nisam previše očekivao od institucija u Prištini, ali jesam od međunarodne zajednice", kazao je Ljajić.

Izvor: Танјуг

KiMLjajićzabrana

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva