:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2019   8:53

0

185

Ljajić: Nema opipljive nade da će se ukinuti takse

Ministar trgovine Rasim Ljajić kaže za RTS da se pre može očekivati da Priština pooštri takse nego da se ukinu. Optimizam se zasniva samo na očekivanjima da će međunarodna zajednica konačno izvršiti pritisak na Prištinu, jer lopta nije u našem dvorištu, istakao je Ljajić.

Posle 1. jula i Samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu trebalo bi da bude izvesnije da li se može očekivati nekakav predlog za kompromis Beograda i Prištine i da li neko moće da utiče na vlasti u Prištini.

U međuvremenu, teče i rok u kojem Priština treba da ukine takse od 100 odsto na robu iz Srbije. Ukoliko se to ne desi, najavljene su kontramere.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže za RTS da, s obzirom na trenutnu situaciju, pre se može očekivati da se pooštre takse nego da se ukinu.

"Neka realna, opipljiva nada ne postoji, optimizam se zasniva samo na očekivanjima da će međunarodna zajednica konačno izvršiti pritisak na Prištinu, jer lopta nije u našem dvorištu, od nas ne zavisi, već samo od Prištine i onih koji su sazvali sastanak. Naša pozicija je jasna – ako se ukinu takse, možemo sutradan da nastavimo pregovore", rekao je Ljajić.

Ukazuje da je takvo ponašanje Prištine deo unutrašnjih političkih odnosa na Kosovu, da se bliže izborii da se svi utrkuju u izjavama.

"Čak i oni koji su predlagali da se suspenduju takse dok se ne nastave pregovori, kažu da su pogrešili i da treba da ostanu takse", naveo je Ljajić.

Izvor: RTS

KiMLjajićtaksedijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva