:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2020   8:50

0

35

Ljajić: Svima u interesu da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je za RTS rekao da bi Srbija trebalo da ima najoblje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i da je mnogo učinjeno na tom polju, naročito ako se pogleda inicijativa Aleksandra Vučića o mini šengenu.

 

Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, Rasim Ljajić je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekao da će na kraju svi da imaju štetu ako se uđe u spiralu kontramera.

Rekao je da je u interesu Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom jer veliki broj turista iz Srbije letuje tamo, a Srbija izvozi više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, naročito u letnjem periodu.

"Ako ostane na snazi odluka da građani Srbije ne mogu da letuju tamo, svima će biti na štetu", rekao je Ljajić.

Kaže da je i crnogorski ambasador rekao da ta odluka nije konačna i da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći da putuju u Crnu Goru kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike.

"Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa. Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose", naveo je Ljajić.

Ističe da bi svi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja.

"Interes svih je da avioni lete i da putnici i roba idu u jednom i drugom pravcu", naveo je ministar trgovine turizma i telekomunikacija.

Sinoć je direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavestio "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Prekjuče je doneta odluka da Crna Gora otvara granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a granice sa Srbijom nisu otvorene. Ta odluka izazvala je oštre reakcije političara u Srbiji. 

Odmor u zemlji ili van nje 

Ministar Rasim Ljajić je govorio i o letnjoj turističkoj sezoni. Na pitanje da li bi savetovao građanima da putuju u Grčku, rekao je da je odluka na svakom pojedinačnom građaninu i da nema zabrana.

"Mi samo kažemo da bi trebalo razmisliti da li da letujete van zemlje ili u zemlji", rekao je Ljajić.

Dodao je da svaka zemlja apeluje da se odmori provedu upravo u tim zemljama iz razloga sigurnosti. 

Izvor: RTS

Rasim LjajićSrbijaCrna Goragraniceletovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva