:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 25, 2019   12:22

0

297

Ljajić: Vaučeri "planuli", tražimo dodatna sredstva

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uputiće zahtev za dodatna sredstva iz tekuće budžetske rezerve, koja će biti namenjena za program vaučera za godišnji odmor u Srbiji, a u cilju podsticanja razvoja domaćeg turizma, kaže potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Ljajić najavljuje da će resorno ministarstvo zatražiti dodatna sredstva, zbog toga što je za manje od dva meseca ove godine 38. 886 građana podnelo zahtev za dobijanje vaučera, što je za 3,5 puta više nego u istom periodu 2018. godine, kada je u ovo vreme bilo 11.177 prijava za vaučere.

"Ako bi se ovaj trend prijava građana nastavio, mi bismo bez dodatnih sredstava praktično morali da akciju dodele vaučera obustavimo već u maju", precizirao je Ljajić.

Ministar je dodao da akcija podele vaučera ima višestruki značaj za razvoj domaćeg turizma, "ne samo zbog rasta turističkog prometa, već i zbog produžetka turističke sezone, kao i oživljavanja manjih turističkih destinacija širom Srbije".

"Građanima je trenutno na raspolaganju 1.109 ugostiteljskih objekata, što je za 49 odsto više nego u istom periodu prošle godine", istakao je Ljajić.

Navodi da su najtraženije destinacije za korišćenje odmora uz vaučer Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Prolom banja, Lukovska banja, Divčibare, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča i Zlatar.

Izvor: Танјуг

turizamvaučeri za odmorSrbijaLjajić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva