:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2019   23:02

0

210

Ljimaj: Kosovo očekuje težak dijalog sa Srbijom

Kandidat za premijera koalicije NISMA – Alijansa za Novo Kosovo – Partija pravde Fatmir Ljimaj izjavio je da bi svaki kandidat za tu funkciju trebalo da zna da ga očekuje veoma težak dijalog sa Srbijom, prenosi Koha.

„Kandidati bi trebalo jasno da kažu ljudima da nas očekuje veoma težak dijalog. Nijedan kandidat ne može voditi taj dijalog bez pomoći drugog, a nijedna politička snaga ne može obaviti posao bez pomoći drugih, pa i bez pomoći opozicije. Ne govorimo o rokovima. Kosovo bi se brzo trebalo vratiti za pregovarački sto ", rekao je Ljimaj.

On je ocenio da je tokom procesa dijaloga, Kosovo u mnogim slučajevima bilo u defanzivi i dodao da je pitanje podele nanelo veliku štetu Kosovu.

Ljimaj kaže da se zalagao za reciprocitet sa Srbijom, a da će se takse ukinuti kada „ razlozi prestanu”.

„Vlada Kosova je taksom izgradila politički stav. Pridržavali smo se odluke, taksa se ukida kad prestanu razlozi, a drugi su tokom vremena odstupili od svog prvobitnog stava. Ramuš (Haradinaj) je rekao da će biti ukinuta, sa namerom da napreduje, a mi kao stranka i dalje stojimo iza onoga što smo prvobitno odlučili, porez se ukida kada prestanu razlozi”, rekao je Limaj.

On je ponovo zatražio javnu raspravu sa ostalim kandidatima za premijera, istakavši da je do sada nedostajala takva rasprava, dodajući da je pravi trenutak da građani vide ponude svakog kandidata.

Izvor: Kosovo Online

LjimajdijalogBeogradPriština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva