:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2015   12:05

0

131

Ljubivoju Ršumoviću uručen Zlatni orfej



Nagrada se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

O književnom stvaralštvu Ršumovića, autora pesama: "Ma šta mi reče", "Još nam samo ale fale", "Domovina se brani lepotom", "Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke", "Sunčanje na mesečini" i

omiljenih televizijskih emisija za decu: "Hiljadu zašto", "Hajde da rastemo" i "Fazoni i fore", govorio je književnik Miljurko Vukadinović.

Nagrada "Srpsko pero", koja se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dodeljena je mladom pesniku Bojanu Miloradoviću, a "Pomoravski orfej" književniku Miloradu Radunoviću.

Uručeno je i 10 zlatnih, 10 srebrnih i 10 bronzanih povelja, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima za doprinos festivalu.

Nagrade su uručili predsednik Saveta festivala Milan Jakovljević i umetnički direktor festivala Bajo Džaković. Gost večeri bila je kantautorka Aleksandra Stefanović.

Završnica festivala, počela je u sredu uveče tradicionalnim "Vidovdanskom poselom", na kojem je učestovalo 19 pisaca iz Jagodine, Paraćina, Chuprije i ovog dela Srbije, i promocijom knjige "Srbija u srcu i duši" Dušana Marković.

Sinoć je promovisana Antologija 30 godina "Srpskog pera" i održan omaž, nedavno rano preminulom dobitniku "Srpskog pera" Aleksandru Žikiću.

Književni festival "Srspko pero" se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva