:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2015   12:05

0

115

Ljubivoju Ršumoviću uručen Zlatni orfejNagrada se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

O književnom stvaralštvu Ršumovića, autora pesama: "Ma šta mi reče", "Još nam samo ale fale", "Domovina se brani lepotom", "Ujdurme i zvrčke iz antičke Grčke", "Sunčanje na mesečini" i

omiljenih televizijskih emisija za decu: "Hiljadu zašto", "Hajde da rastemo" i "Fazoni i fore", govorio je književnik Miljurko Vukadinović.

Nagrada "Srpsko pero", koja se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dodeljena je mladom pesniku Bojanu Miloradoviću, a "Pomoravski orfej" književniku Miloradu Radunoviću.

Uručeno je i 10 zlatnih, 10 srebrnih i 10 bronzanih povelja, najzaslužnijim organizacijama i pojedincima za doprinos festivalu.

Nagrade su uručili predsednik Saveta festivala Milan Jakovljević i umetnički direktor festivala Bajo Džaković. Gost večeri bila je kantautorka Aleksandra Stefanović.

Završnica festivala, počela je u sredu uveče tradicionalnim "Vidovdanskom poselom", na kojem je učestovalo 19 pisaca iz Jagodine, Paraćina, Chuprije i ovog dela Srbije, i promocijom knjige "Srbija u srcu i duši" Dušana Marković.

Sinoć je promovisana Antologija 30 godina "Srpskog pera" i održan omaž, nedavno rano preminulom dobitniku "Srpskog pera" Aleksandru Žikiću.

Književni festival "Srspko pero" se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine i Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?