:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   13:03

0

167

LNR i Hersonska oblast zatražile od Putina prijem u Rusiju

Vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i Hersonske oblasti zatražile su danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotre ulazak tih teritorija u sastav Rusije.

Lider LNR Leonid Pasečnik je u obraćanju Putinu, koje je emitovao TV kanal Lugansk-24, zatražio da ta samoproglašena republika uđe u sastav Rusije kao subjekt Federacije, prenela je agencija TASS.

"Poštovani Vladimire Vladimiroviču Putine, obraćam vam se u ime naroda Luganske oblasti! Uzimajući u obzir usvajanje odluke na referendumu od strane stanovništva republike, molim vas da razmotrite pitanje ulaska Luganske Narodne Republike u sastav Rusije na pravima subjekta Ruske Federacije", rekao je Pasečnik u obraćanju ruskom predsedniku.

Šef vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Vladimir Saldo takođe je zatražio od Putina da razmotri ulazak te oblasti u sastav Rusije.

"Hersonska oblast je održala referendum o priključenju Rusiji, gde je preko 87 odsto stanovnika našeg regiona podržalo ideju ujedinjenja sa našom istorijskom domovinom. Želim da istaknem da je referendum održan u skladu sa svim opštepriznatim principima i standardima međunarodnog prava. Kao šef Hersonske oblasti i na osnovu volje stanovnika regiona, tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da prihvati Hersonsku oblast u sastav Rusije kao novi konstitutivni entitet", rekao je Saldo.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinareferendumPutinHersonska oblastLNR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva