:

:

TV Most

clock

April 07, 2021   12:20

0

151

Lončar: Sve više studenata se prijavljuje za vakcinaciju

Vakcinu protiv korona virusa do sada je primilo više od 50 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručuje da takvi podaci ohrabruju, kao i da će ubuduće studenti moći da budu vakcinisani bez zakazivanja, zahvaljujući dodatnim punktovima.

Lončar je nakon sastanka sa predstavnicima studenata fakulteta u Beogradu, a povodom Svetskog dana zdravlja, rekao da se sve više studenata prijavljuje za vakcinaciju.

"Ohrabruje ta činjenica i imaćemo sastanke na svakih par nedelja kako bi zajednički rešavale probleme. Otvaraju se punktovi u studentskim poliklinikama i studenti će moći da dođu da prime vakcinu kad god im to odgovara", istakao je ministar.

U ime studenata obratio se predsednik Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Aleksandar Ðurić koji je naveo da studenti sa medicine aktivno učestvuju u edukaciji mladih, te srednjoškolaca, kako bi im približili značaj vakcinacije.

"Prošle nedelje vakcinisano je 350 studenata, ove nedelje 750, a imamo na čekanju još 500 studenata. Što se tiče Univerziteta do sada je vakcinisano oko 8.000 ljudi", rekao je Ðurić novinarima.

Izvor: Танјуг

Lončarstudentivakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva