:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 21, 2021   14:24

0

190

Lončar za ruske Vesti TV: Srbija se sama borila za vakcine

Srbija se u pogledu nabavke vakcina oslanjala na svoje resurse i sama se borila za vakcine, bez čekanja da joj neko pomogne, pokloni ili da milostinju, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u intervjuu za rusku nacionalnu televiziju Vesti TV.

Kako navodi ruska televizija, Srbija je ostvarila izuzetno značajan rezultat u oblasti imunizacije građana, a po stopi vakcinacije prestigla je celu Evropsku uniju po broju vakcinisanih na milion stanovnika.

Veliki deo intervjua ministra Lončara, kako navode iz Ministarstva zdravlja, posvećen je i saradnji dveju zemalja u pogledu proizvodnje vakcine Sputnjik Ve u Srbiji.

"U ovom momentu, baš svaka zemlja na svetu želela bi da ima pogon za proizvodnju vakcina. Zahvalni smo našem predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji su se složili oko toga da se ruska vakcina proizvodi u Srbiji. Taj projekat moramo sprovesti što je pre moguće jer je to u interesu zdravlja svih građana Srbije", kazao je Lončar.

Ruske Vesti TV navode da će proces proizvodnje vakcine Sputnjik Ve u Srbiji otpočeti veoma brzo, a da će se obavljati u Institutu za virusologiju i vakcine Torlak, koji je jedan od najstarijih instituta te vrste na svetu.

Izvor: T a n j u g

Zlatibor LonačarvakcineSrbijaSputnjik Ve
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva