:

:

TV Most

Foto: Radio Mitrovica sever

clock

Septembar 19, 2023   14:21

0

103

Lučić u Prištini: Opet smo pokrenuli pitanje dodele treće licence na KiM, idemo u neku vrstu kontraofanzive

Generalni direktor ,,Telekoma Srbija” Vladimir Lučić sastao se u Prištini sa više predstavnika međunarodne zajednice, zbog namere lokalnih vlasti da zabrane rad MTS-a na Kosovu i Metohiji.

On je, za RTS,  rekao da do petka ističe rok za odlučivanje, te da ima nameru da predstavnicima međunarodne zajednice predstavi sve posledice eventualno negativne odluke vlasti u Prištini, koja bi značila i kršenje Briselskog sporazuma.

Generalni direktor MTS-a kaže da se nada pozitivnom ishodu i poručuje da je međunarodna zajednica na strani Telekoma. Ukazuje da bi gašenje MTS-a uznemirilo srpsku zajednicu i da bi oko 30.000 domaćinstava ostalo bez interneta, televizije, mobilne mreže.

,,Moraju biti svesni posledica, takva nerazumna i nezakonita odluka bi napravila dodatnu eskalaciju, i zato smo hteli lično da posetimo sve bitnije ambasade danas”, rekao je Lučić i dodao da je na više adresa predočio istinitu stranu priče.

Prema njegovim rečima, potpuno je jasno da je međunarodna zajednica na strani Telekoma Srbija, da snažno podržava čuvanje Briselskog sporazuma i da ovo smatra nezakonitim činom.

,,Nadam se razumu svih činilaca ovde u Prištini, od međunarodne zajednice do postojeće administracije, da ovaj slučaj moraju da gledaju iz drugog ugla. Ako je Briselskim sporazumom iz 2015. godine definisano kako radi MTS i ako mi radimo isključivo u korist korisnika i ni na koji način ne smetamo ovim vlastima, gašenje na ovaj način, nezakonit način, imalo bi velike posledice i imalo bi dodatni pritisak na srpsku zajednicu da se seli. A sa druge strane ako se najveća srpska investicija sa 250 zaposlenih ovako seli, onda bi stvarno bila poruka bez presedana i za srpsku zajednicu i za srpske kompanije”, rekao je Lučić.

Ministarstvo privrede u Prištini pre nekoliko meseci poništilo je sertifikat o registraciji i poslovanju MTS-a na Kosovu i Metohiji, na šta je Telekom Srbija podneo žalbu na rešenje o zabrani rada te kompanije, odnosno o brisanju firme “MTS d.o.o” iz registra preduzeća na KiM.

Lučić je najavio i pokretanje pitanja za dobijanje treće licence na KiM, koja se pominje u Briselskom sporazumu, a na koju se čeka 10 godina.

Opet smo pokrenuli pitanje dodele treće licence na KiM

Kada smo već međunarodnoj zajednici predstavili Telekom, opet smo pokrenuli i pitanje treće licence, jer je u Briselskom sporazumu, pa i u tom našem rešenju kada odete u njihov APR, odakle hoće da nas izbrišu, piše da smo dobili fiksnu cenu za čitavu teritoriju Kosova i Metohije, a privremenu licencu do tendera za treću licencu, gde mi možemo da učestvujemo", naglasio je Lučić za T a n j u g.

Prema njegovim rečima, tender za treću licencu se i ne raspisuje zato što svi znaju da bi Telekom Srtbija bila pobednik, pa zbog toga na KiM ima samo dva operatera sa lokalnom dozvolom.

,,Smatramo da mi treba da dobijemo dozvolu ne samo da bismo mi bili na čitavoj teritoriji KiM, već u ovim srpskim delovima, jer imamo limitirani broj baznih stanica, pa sve više ljudi ima problema, a mi smo sprečeni da rešimo taj elementarni problem", rekao je Lučić.

Lučić je poručio da , tim Telekoma ide u neku vrstu kontraofanzifve.

,,Pokušavamo i da postavimo to pitanje treće licence, koju bismo mi sigurno dobili", naglasio je Lućić. 

Izvor: RTS / T a n j u g ; foto Radio Mitrovica sever

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva