:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2019   15:26

0

61

Luka u Solunu se ponovo otvara za Srbiju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je s predstavnicima grčko-srpske privredne komore, koju je predvodio predsednik luke Solun Sotiris Teofanis, saopšteno je iz ministarstva.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi da je potpredsednica Mihajlović istakla tradicionalnu i prijateljsku saradnju Srbije i Grčke i podsetila na posebnu saradnju koju je Srbija kroz istoriju imala sa lukom Solun.

"Srbija je središte i nezaobilazni deo transportne i saobraćajne mreže jugoistočne Evrope i svaki vid saradnje u ovoj oblasti za nas je od velikog interesa. Želimo saradnju sa lukom Solun, sa kojom smo kroz istoriju imali jako dobre odnose i želimo da naše kompanije što više koriste ovaj vid transporta", istakla je Mihajlovićeva.

Predsednik solunske luke Sotiris Teofanis upoznao je potpredsednicu Mihajlović i njen tim sa planovima razvoja solunske luke, ali i mogućnostima ulaganja luke Solun u nove terminale koji bi bili kako u Srbiji, tako i u regionu.

"Za nas je saradnja sa Srbijom ne samo ekonomsko pitanje, već i pitanje tradicije. Novim investicijama želimo da obezbedimo pristup najvećih prevoznika luci Solun kako bismo bili regionalni transportni centar. Takođe, želimo da investiramo u Srbiju u takozvane 'suve luke', odnosno kontejnerske terminale koji bi zapravo bili kapije solunske luke u regionu", istakao je Teofanis.

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se navodi da je dogovoreno da se u najkraćem vremenu formira posebna grupa za saradnju između ministarstva i grčko-srpske privredne komore, koja bi definisala i konkretne planove i projekte zajedničke saradnje.

Izvor: RTS

Zorana MihajlovićSotiris Teofanisluka Solun
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva