:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2022   18:57

0

115

Lukašenko: Ukrajinske snage pokušale udar na vojne objekte Belorusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pre nekoliko dana ukrajinska vojska pokušala da izvrši udar na vojne objekte na teritoriji Belorusije, ali da su sve rakete presretnute.

 

"Provociraju nas. Moram da kažem: pre tri dana, nešto više, pokušali su da udare na vojne ciljeve na teritoriji Belorusije sa teritorije Ukrajine", rekao je Lukašenko na svečanom sastanku uoči Dana nezavisnosti Belorusije, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, kompleksi Pancir su, međutim, uspeli da presretnu sve rakete koje su ispalile oružane snage Ukrajine.

Lukašenko: Zapad odgaja čudovište u Ukrajini

Zapadna Evropa je prvo odgajila čudovište zvano nacistička Nemačka, a sada gaji novo u Ukrajini, izjavio je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na svečanom sastanku uoči Dana nezavisnosti Belorusije.

"Kao što je bilo u prošlom veku, iza svih tih procesa stoji ista ona civilizovana zapadna Evropa koja je prvo podigla čudovište zvano nacistička Nemačka, a zatim se, da bi preživela, bacila u zagrljaj onima čiji je poraz ranije priželjkivala", rekao je Lukašenko, javila je BelTA.

Prema njegovim rečima, istorija se ponavlja, preneo je TASS.

"U Ukrajini se odgaja čudovište", kazao je on i dodao da postoje pokušaji da se od Belorusa stvori imidž protivnika.

Izvor: T a n j u g

LukašenkoBelorusijaUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva