Mađarski ronioci u potrazi za nestalima u nesreći na Dunavu

:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Maj 31, 2019   9:27

0

109

Mađarski ronioci u potrazi za nestalima u nesreći na Dunavu

Mađarske vlasti planiraju da pošalju ronioce u Dunav kako bi pronašli 19 južnokorejskih turista i još dve osobe koje se vode kao nestale pošto je turistički brod potonuo u toj reci, saopštili su zvaničnici Južne Koreje.

Kako navodi južnokorejska novinska agencija Jonhap, nema napretka u pronalaženju nestalih lica.

Neimenovani zvaničnik u Ministarstvu spoljnih poslova Južne Koreje kaže da će ronioci iz Mađarske protivterorističke jedinice možda već i danas početi potragu za telima nestalih.

Obalska straža Mađarske, takođe, pretražuje reku iz helikoptera i uz pomoć skenera.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da je zatražio temeljnu istragu o nesreći.

"Svi smo potreseni, nesreća se dogodila na mestu gde putnici nisu imali nikakve šanse da prežive. Zatražio sam od zvaničnika da sprovedu striktnu i temeljnu istragu", rekao je Orban za državni radio, prenosi Rojters.

 Mađarska policija uhapsila je kapetana kruzera koji je učestvovao u nesreći na Dunavu u kojoj je poginulo najmanje sedam južnokorejskih turista.

Kapetan je 64-godišnji ukrajinski državljanin identifikovan kao C. Juri iz Odese, a uhapšen je zbog nemara u upravljanju vodenim saobraćajem, što je dovelo do masovnog gubitka ljudskih života, saopštila je policija, prenosi Rojters.

Mađarska spasilačka služba sinoć je saopštila da su male šanse da će biti pronađeno još preživelih posle sudara dva broda u Dunavu, u centru Budimpešte, u kojem je sedam osoba poginulo, dok se 21 vodi kao nestala.

Izvor: RTS

BudimpeštaDunavpotonuo brodspasiocironioci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva