:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2015   12:05

0

115

Magla najgušća u Požeškoj kotlini

Vozače očekuju pretežno suvi kolovozi, a mestimično su vlažni u zonama sa maglom.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Svi vozači su dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Jutro je hladno sa slabim i umerenim mrazem, po kotlinama maglovito, a tokom dana očekuje se sunčano vreme.

Nastavljaju se radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije na deonici od zone "Hitna Pomoć" do naplatne stanice Bubanj Potok.

Radovi će se obavljati iz preticajne i zaustavne trake od sedam do 18 časova, radnim danom i od sedam do 15 sati subotom, dok će za saobraćaj biti slobodna vozna saobraćajna traka.

U toku su pripremni radovi na popravci državnog puta između Malog Požarevca i Ralje u smeru ka Nišu, a izvodiće se svakog dana, sem nedelje, od osam do 17 časova.

Izvode se radovi na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova", na državnom putu tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom.

Zbog izgradnje Koridora 10 na delu puta saobraćaj je preusmeren sa državnog puta kod Grdelice, na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na Južnoj Moravi.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura ujutro i uveče, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižm predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Ivanjice i Mačve.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Novog Pazara, Zaječara, Kruševca i Ivanjice.

Na području Vranja na putevima prvog, drugog i trećeg prioriteta u nižim predelima moguća je pojava poledice na mostovima, kritičnim mestima i prevojima usled niske temperature.

Na području Niša ima pojava sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama i usecima, a na području Požege moguća je poledica na putevima drugog i trećeg prioriteta.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a led je moguć na putnim pravcima Stopanja - Vitkovo - Brus - Brzeće i Ribare - Ribarska Banja.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica,

Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva