:

:

TV Most

Foto: FB

clock

Mart 30, 2019   15:03

0

288

Makedonija: Čelnik "Hrišćanskog bratstva" pretio Zaevu

Makedonska policija u Tetovu uhapsila je lidera organizacije Hrišćansko bratstvo koji je putem video poruke objavljene na Fejsbuku pretio premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu i članovima vlade, saopštio je makedonski MUP. 

"Nemojte nikako da se igrate s Hrišćanskim bratstvom. Kažem vam to i stojim iza toga što sam rekao. Zaev, dva puta sam te imao u rukama, dva puta sam te namerno pustio. Nemoj da diraš ni jednog od moje braće po veri... Dva puta sam te pustio, ako mi ne veruješ, pitaj tvoje ljude u Službe državne bezbednosti (UBK). Prvi put u Makedonskom Brodu, drugi put u Jasenu i Kozjaku... Dva puta sam imao priliku da spalim Makedoniju, ali sam se povukao jer sam dao reč: Pušku ne dižem na Makedonca... Nemoj protiv ni jednog od mojih ljudi, braća po veri, da pošaljes prijavu ili da pokazujes snagu ili da ga kazniš, a ne daj bože da ga zatvoriš... Kunem se krstom i mojom verom da ćete nestati i ti i Socijaldemokratski savez i VMRO-DPMNE i svi lideri u Makedoniji. Ja sam Žarko Grozdanovski. Momak, ti si izdajnik", deo je govora koji je objavljen na Ffejsbuk stranici Hrišćanskog bratstva, kako je objavio makedonski portal Civilmedia.mk. 

Iz makedonskog MUPa, kako prenose mediji, navode da je juče u 19.50 u Tetovu uhapšeno lice Ž. G. iz okolnog sela Brvenica, koje je oko 15 časova na društvenim mrežama objavio video sadržaj s pretećim porukama. 

Hrišćansko bratstvo je organizacija koja je aktivno učestvovala na protestima ispred makedonskog Sobranja tokom procedure usvajanja i ratifikacije Prespanskog sporazuma koji je sadašnja Severna Makedonija potpisala sa Grčkom. 

Izvor: T a n j u g

hrišćansko bratstvoTetovoMakedonijahapšenjeZaevpretnje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva