:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2019   18:07

0

95

Makedonija: Janeva iza rešetaka, bura na političkoj sceni

Šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva vraćena je u pritvor, pošto joj je pozlilo na sahrani majke, javljaju makedonski mediji. Pritvaranje makedonske verzije Eliota Nesa izazvalo je nove tenzije na makedonskoj političkoj sceni.

Najveća opoziciona partija u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE oštro se obrušila na vladu premijera Zorana Zaeva, tražeći da se istraga o reketaškoj aferi koja je ozbiljno uzdrmala pravosudni sistem u toj državi, proširi i na sina šefice specijalnog tužilaštva Katice Janeve.

Janeva, koja je u sredu privedena posle serije pretresa i saslušanja, je tokom dana ponovo vraćena u pritvor pošto joj je pozlilo tokom sahrane majke u Đevđeliji.

VMRO-DPMNE je četvoromesečnu istragu o reketaškoj aferi u koju su navodno uključeni lokalni tajkuni, rijaliti zvezda i šefica tužilaštva nazvali farsom, tvrdeći da je Janeva samo "reketaš za račun Zorana Zaeva".

"Katica Janeva je četiri meseca ostavljena na slobodi da počisti tragove koji vode direktno do glave hobotnice, a svi znamo ko je to", rekao je portparol VMRO-DPMNE Dimče Arsovski.

Makedonski premijer je odgovorio da će odgovarati svako ko se ogrešio o zakon.

Afera "Reket" će biti na dnevnom redu Glavnog odbora vladajuće Socijal-demokratske stranke Makedonije, najavio je Zaev, navodeći da će se njegova stranka ograditi od osoba za koje se utvrdi da su se ogrešile o zakon.

Izvor: RTS, Plusinfo

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva