:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 19, 2019   15:47

0

235

Makroekonomski uslovi u Srbiji su se izuzetno popravili

Šef kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da su se makroekonomski uslovi u Srbiji izuzetno popravili u poslednje tri godine, a da će od sada glavni izazov u okviru ekonomske politike biti da se održi ta makrostabilnost i da se u potpunosti sprovedu reforme koje su neophodne da bi se rešio problem osnovnih strukturnih nedostataka srpske ekonomije.

"Potpuno sprovodenje plana strukturnih reformi će biti ključno za obezbedivanje većeg, održivijeg i inkluzivnijeg rasta u zemlji", kaže šef kancelarije MMF-a u Srbiji pred dolazak na 26. Kopaonik biznis forum. 

Na ovogodišnjem 26. Kopaonik biznis forumu okupiće se najznačajnija imena svetske ekonomije medju kojima su Linda Van Gelder, direktorka Svetske banke za zapadni Balkan (WB), Tomas Lubek, regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC). 

Prvi put na Forumu kao specijalni gost biće Kristijan Danijelson, generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji. 

Centralna tema Foruma, koji će se održati od 3. do 6.marta, biće "Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ".

Izvor: Танјуг

MMFmakroekonomski usloviSrbijaSebastijan Sosa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva