:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 16, 2018   22:41

0

102

Makron: Neće biti promene puta, ali slušam kritike

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da neće biti ni "zaokreta ni promena" njegove politike i da će njegova volja za delovanjem biti još jača posle rekonstrukcije vlade. 

"Možete biti sigurni u moju volju za akcijom koja ni malo nije izgubila u jačini i danas je još snažnija", rekao je Makron u prethodno snimljenom televizijskom obraćanju gradjanima posle današnje rekonstrukcije njegove vlade.

On je rekao da će nastaviti istim putem ali da sluša kritike. Makron je rekao da traži od vlade da deluje imajući u vidu sadašnji trenutak i da donosi jake odluke da bi zemlja mogla da nastavi da vlada svojom sudbinom.

"To od mene, kao i od većine vlade traži slušanje, dijalog", rekao je Makron.

Francuski predsednik je rekao da zna da su ljudi nestrpljivi i da on deli to osećanje ali da je siguran da će postepeno svakodnevni život Francuza da se poboljšava jer je "vlada na dobrom putu".

Makron je danas sproveo svoju prvu veću rekonstrukciju vlade, gde je imenovao osam novih članova i jednog bliskog saradnika Kristofa Kastanera za ministra unutrašnjih poslova.

Kastaner zamenjuje Žerara Kolomba koji je podneo ostavku pre dve nedelje.

U okviru rekonstrukcije vlade, smenjena su četiri ministra. Ključni članovi vlade su zadržali svoje funkcije. Vlada je povećana na 34 člana, jednak broj žena i muškaraca, sa prethodnih 29, izuzimajući premijera Eduara Filipa.

Makron je rekao da će tražiti od nove vlade da nastavi sa promenama koje su potrebne zemlji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva