:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2020   17:59

0

150

Makron obećao Hotiju podršku Francuske u dijalogu

Predsednik Francuske Emanuel Makron izvestio je premijera Kosova Avdulaha Hotija da je Francuska i dalje posvećena pomoći Kosovu u dijalogu.

Kosovski premijer je putem društvenih medija objavio da je u Parizu potpisao dva sporazuma između Francuske i Kosova i pozvao Makrona da poseti Kosovo. Predsednik Francuske je odgovorio da će to učiniti u odgovarajuće vreme.

„Sa Francuskom smo postigli dva važna sporazuma, o razmeni podataka između dva ministarstva unutrašnjih poslova i mogućnosti zapošljavanja porodica diplomata iz Francuske i Kosova. Obećali smo da ćemo raditi na promociji ekonomske razmene sa Francuskom", napisao je Hoti u objavi na Tviteru.

Hoti je ocenio odnose Kosova sa Francuskom kao odlične, prenela je Koha.

„Odnosi Kosova sa Francuskom su odlični, i Francuska je igrala ključnu ulogu u svim fazama izgradnje države na Kosovu i narod Kosova je zahvalan na tome. Razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu, fokusirajući se na perspektivu evrointegracija kao jedinu priliku za mir, stabilnost i prosperitet ovog dela Evrope“, rekao je Hoti.

Hoti je saopštio večeras da ga je predsednik Francuske Emanuel Makron obavestio da je Pariz i dalje posvećen pružanju podrške Prištini u dijalogu sa Beogradom.

"Francuska ostaje posvećena pružanju podrške Kosovu u procesu dijaloga sa Srbijom, koji bi trebalo da dovede do međusobnog priznavanja i normalizacije odnosa", napisao je Hoti na Tviteru.

Hoti je objavio da je u Parizu potpisao dva sporazuma sa Francuskom i da je pozvao Makrona da poseti Kosovo.

EU je najavila da će se u petak u Parizu održati "virtuelni samit" između Kosova i Srbije.

Dva dana kasnije, u nedelju, premijer Kosova, Avdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastaće se u Briselu, što će, po rečima EU, označiti nastavak dijaloga za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa.

Izvor: Kosovo Onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva