Makron u Srbiji 15. i 16. jula, poseta dolazi u važnom trenutku

:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Jun 12, 2019   9:24

0

126

Makron u Srbiji 15. i 16. jula, poseta dolazi u važnom trenutku

Najavljujući posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji u julu, Politika piše da je za našu zemlju izuzetna čast što francuski predsednik dolazi odmah nakon najvećeg državnog praznika Francuske, 14. jula, te da to ukazuje da Pariz želi značajno da pojača svoje prisustvo u našoj zemlji i regionu.

 

Francuski predsednik boraviće u poseti Srbiji dva dana 15. i 16. jula kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a činjenica da je reč o dvodnevnoj poseti, navodi list, svedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa, uključujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.

List podseća i da poseta dolazi u važnom trenutku s obzirom da je Beograd izložen ogromnim pritiscima u vezi sa KiM, te navodi da je predstavnica Francuske na sednici SB UN u Njujorku pre dva dana imala balansiraniju retoriku u poređenju s drugim zapadnim državama koje priznaju nezavisnost Kosova.

Sve to, napominje list, svedoči da Pariz može biti otvoreniji za predloge srpske strane kada je reč o postizanju kompromisnog rešenja.

Prvobitno je poseta Makrona bila najavljena za početak decembra 2018. ali je pomerena zbog pobune "žutih prsluka" u Parizu i nizu drugih gradova.

Izvor: T a n j u g , Politika

FrancuskaMakronposeta Srbiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva