:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2020   21:29

0

121

Makronov plan za ekonomsku obnovu zemlje, ne želi da zavisi od Kine i SAD

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je da želi da izgradi ekonomiju zemlje koja neće zavisiti od dobavljača sa drugih kontinenata.

Francuska vlada očekuje pad ekonomije u ovoj godini od čak 11 odsto. Najveći razlog je zavisnost od dobavljača u Kini, zbog kojih su stopirane određene privredne grane poput automobilske industrije i farmacije, kada je epidemija proglašena u Kini.

Emanuel Makron je u televizijskom obraćanju najavio ekonomski plan kojim bi trebalo da se smanji zavisnost od zemalja sa drugih kontinenata, poput Kine i SAD.

"Jedini način za to je da izgradimo nov, snažniji ekonomski model, da radimo i proizvodimo više, kako se ne bismo oslanjali na druge", rekao je Makron.

Istakao je da treba da se učini sve što je moguće kako bi se izbegla otpuštanja radnika, kao i da se očuvanje likvidnosti kompanija neće postići podizanjem poreza.

Smatra da će novo ukidanje pojedinih restriktivnih mera pokrenuti francusku ekonomiju, ali je građanima poručio i da treba nastaviti da se prate preporuke, kao i da se održava fizička distanca. 

Makron se u svom televizijskom obraćanju dotakao i pitanja rasne jednakosti, usled protesta koji se organizuju širom Francuske nakon ubistva Džordža Flojda.

Predsednik je rekao da je boja kože prečesto uticala na mogućnost napredovanja u Francuskoj i da će se on boriti za to da se prekine sa svim vrstama diskriminacije.

Izvor: RTS, Rojters

MakronFrancuskaSADKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?