:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 04, 2023   9:08

0

50

Mali: Do 2028. imaćemo završenu prvu liniju beogradskog metroa

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će prva linija beogradskog metroa biti završena do 2028. godine.

"Đilas je obećavao da će metro biti gotov 2011. ili 2012. a nijedan kamen nisu uradili. Sada ga i ne pominju, a metro se već gradi i moja poruka za građane je da ćemo do 2028. imati završenu prvu liniju metroa", rekao je Mali u emisiji Hit tvit na Pinku.

Mali je rekao da opozicija nije htela nijednom da kaže da je gradnja metroa dobar projekat, kao što su kada je otvorena nova zgrada železničke stanice u Prokopu, kada smo dobili najmoderniju železničku stanicu u ovom delu Evrope i to posle 50 godina gradnje, rekli da to nije prvo otvaranje i da će verovatno biti i drugo i slično.

"Pa čekajte, vi ste bili na vlasti tolike godine, pa mogli ste bar P da napravite od tog Prokopa, i to niste uradili. Dakle, za razliku od njih, koji vode takvu kampanju, mi vodimo pozitivnu kampanju, ne pašimo se i ne stidimo se rezultata koje smo postigli i naravno pričaćemo i o tome koji su nam ciljevi za budućnost", rekao je Mali.

Kazao je da je tako opozicija postavila i pitanje šta će nam doneti Ekspo izložba 2027. godine u Beogradu i da nam nije potreban Ekspo. "U njihovo vreme nije bilo nikakvih projekata. U njihovo vreme od 2008. do 2012. pola miliona ljudi ostalo bez posla. Ostavili su nam za katanac fabrike, nijednu jedinu investiciju, a Srbija će 2027. godine biti domaćin najvećeg svetskog događaja", naglasio je Mali.

“Do kraja nedelje svi srednjoškolci dobijaju pomoć od 10.000 dinara”

Mali je rekao da je u dinar ispunjeno obećanje predsednika Aleksandra Vučića i da su svi penzioneri dobili pomoć od 20.000 dinara, kao i korisnici novčane socijalne pomoći i dodatka za pomoć i negu drugog lica po 10.000 dinara, i najavio da će do kraja ove nedelje svi srednjoškolci dobiti pomoć od 10.000 dinara.

Zahvalio je penzionerima na razumevanju koje su pretrpeli poslednjih godina zbog reformi kroz koje smo morali da prođemo.

"U septembru smo isplatili i svim majkama za svako dete do 16 godina 10.000 dinara. I do kraja naredne nedelje kao što je predsednik obećao, isplatićemo svim srednjoškolcima takođe jednokratnu pomoć od 10.000 dinara. Neko će reći nije to malo ili mnogo novca, ali nije ovo pitanje novca, ovo je pitanje brige prema građanima Srbije", rekao je Mali.

Naglasio je da je to i pitanje snage naših javnih finansija. "Uprkos svemu tome imamo javni dug potpuno pod kontrolom i na računu imamo skoro pet milijardi", rekao je Mali.

Istakao je da će možda neko reći da to nisu važne teme, ali da je za građane važno da im plate i penzije rastu iz meseca u mesec, da imaju sigurna radna mesta i da se otvaraju nove fabrike", istakao je Mali.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva