:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2020   13:55

0

195

Mali: Isplaćena subvencija na račun 84 hotela, sutra za još 63

Državna subvencija u iznosu od 350 evra po ležaju i 150 evra po sobi, u dinarskoj protivrednosti, uplaćena je danas na račun 84 od 314 prijavljenih hotela, izjavio je danas za Tanjug ministar finansija Siniša Mali.

Ministar ističe da je iz državne kase tim hotelima danas isplaćeno ukupno 340 miliona dinara.

Mali navodi da su nalozi za isplatu za dodatnih 63 hotela spremni i da će sutra na njihove račune stići ukupno 240 miliona dinara, a da će ostatak hotela novac dobiti narednih dana.

Subvencije su odobrene za 314 hotela koji zapošljavaju skoro 10.000 ljudi i koji su bili najpogođeniji krizom izazvanom virusom korona, a u tu svrhu izdvojeno je oko 1,3 milijardi dinara.

"Dobio sam informaciju iz Uprave za trezora da je novac za 84 hotela već uplaćen, a uplatili smo oko 340 miliona dinara. Dobili smo naloge za sutra za dodatnih 63 hotela i za to je izdvojeno 240 miliona dinara", rekao je Mali.

Naveo je da je u Srbiji seoski i planinski turizam ove godine doživeo razvoj, ali da su gradski hoteli, zbog manjka stranih turista, bili najpogođeniji i da im je bila potrebna pomoć.

Ministar ističe da je država ispunila još jedno obećanje koje je dala, a to je da će pomoći onima koji su najviše pogođeni.

Najavio je da će u narednih nekoliko dana biti isplaćeno svih 1,3 milijardi dinara.

Podsetio je da je to dodatna pomoć uz pomoć od 5,8 milijardi evra našoj privredi koju je država izdvojila kako bi bile ublažene negativne posledice krize.

"Pokazali smo da kao država možemo da preuzmemo najveći teret ove krize. I dalje nam je budžet stabilan i imamo novca da svoje obaveze isplaćujemo svaki dan", rekao je Mali.

Istakao je da je procedura brza i jednostavna, te da hotelijeri već od prošle nedelje otvaraju namenske dinarske podračune u Upravi za trezor u svojim filijalama.

Podseća da imaju rok do ponedeljka 19. oktobra da otvore te podračune.

Izvor: Танјуг

Malisubvencijehotelijeri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva