:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 16, 2019   9:25

0

297

Mali: Istorijska poseta Putina

Ministar finansija Siniša Mali rekao je  da je predstojeća poseta ruskog predsednika Vladimira Putina istorijska i da s obzirom na to da se predsednik Aleksandar Vučić sa njim sastaje 14. put dovoljno govori o poverenju koje postoji.

Gostujući u Dnevniku RTS-a, Mali je rekao da spoljna trgovina između Rusije i Srbije raste iz godine u godinu.
"Rusija je četvrti izvozni partner Srbije, takođe, i uvozni partner broj četiri", naveo je ministar Mali. 

Mali je najavio da će tokom Putinove posete biti potpisano više od 20 sporazuma, a jedan od tih sporazuma odnosi se na dalji nastavak modernizacije Železnica, kao i izgradnja dispečerskog centra.

Ministar je rekao da će biti potpisan i sporazum o skladištenju gasa u Banatskom dvoru, što za građane Srbije znači bezbedno snabdevanje gasom.

"Biće organizovan i digitalni dijalog. Osim energetske i infrastrukturne saradnje, Srbija nema razloga da ne produbi i saradnju u IT sektoru. U polju inovacija napraviće pravi bum", kaže Mali.

Kada je reč o pronalaženju strateškog partnera za "Pertohemiju", Mali je rekao da se trude da pronađu partnera. Prema njegovim rečima, postoji zainteresaovanast ruskih firmi, ali ima zainteresovanih i iz drugih država, pa će se videti šta će pokazati tender.

Mali je istakao da je ponosan što će predsedniku Vučiću, ruski predsednik dodeliti orden, ali da istovremeno to za sve znači i veliku obavezu.

Izvor: RTS

putinsporazumigasit sektortrgovinamali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva