:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Jun 30, 2023   7:33

0

48

Mali maturanti popunjavaju liste želja, konačne liste u nedelju

Mali maturanti još danas do 15 sati popunjavaju liste želja za upis u srednje škole, što mogu učiniti elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama.

Važno je da se popune svih 20 mogućnosti za željene škole i da učenici realno sagledaju svoje rezultate u odnosu na broj poena potrebnih za upis u željene srednje škole.

Kako je navedeno, popunjavanje liste želja elektronskim putem trajaće danas do 15 sati na portalu "Moja srednja škola".

Popunjavanje i predaja liste želja neposredno u osnovnoj školi i unos u bazu podataka moguće je danas od 8 do 15 časova.

Provera tačnosti liste želja od strane učenika u osnovnim školama, elektronskim putem i neposredno u školi je u subotu,  1. jula. Prijem na prigovor učenika na izražene želje i unošenje ispravki neposredno u školi biće istog dana od 8 do 15 časova.

Objavljivanje konačne liste želja biće u nedelju, 2. jula do 8 časova.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće objavljeno u ponedeljak, 3. jula, do 8 časova.

Rangiranje za upis vrši se na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, uspeha na završnom ispitu i uspehu na takmičenjima.

Iz šestog, sedmog i osmog razreda učenici mogu da ponesu 60 bodova, a na maloj maturi maksimum 40, što znači ukupno najviše 100 bodova.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2023/2024. godinu, planirano je 75.853 mesta.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva