:

:

TV Most

Foto: TAНЈУГ

clock

Oktobar 26, 2021   16:06

0

129

Mali: Narednih dana podaci o povećanju plata i penzija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će u narednih par dana biti objavljeni podaci o povećanju plata i penzija sledeće godine.

On je za T a n j u g televiziju istakao da će se budžet za sledeću godinu na Vladi Srbije nači sledeće nedelje, a da bi rasprava o njemu u parlamentu trebalo da bude posle 22. novembra, dok bi budžet trebalo da bude usvojen do 26. novembra.

Za sledeću sedmicu je najavio i objavljivanje tačnog datuma početka izgradnje Beogradskog metroa. Sredstva za početak radova su obezbeđena u rebalansu budžeta za ovu godinu, čiji predlog danas razmatraju poslanici u Skupšgtini Srbije a očekuje se da će ga popodne i usvojiti. Govoreći o rebalansu Mali je rekao da se on radi jer smo u prvih devet meseci ostvarili prihod za 183 milijarde dinara viši od planiranog i da se sada taj novac raspodeljuje.

“Svi oblici poreza su nam bolji od očekivanog, i PDV i porez na dohodak građana i na dobit preduzeća. Jednostavno smo se oporavljali brže od očekivanog”, istakao je on.

Rekao je da je rebalansom obezbeđeno i 20 evra pomoći građanima u decembru i 30 u novembru, kao i novac za nikada veće kapitalne investicije.

“Obezbeđen je novac za završetak Moravskog koridora, što se očekuje do marta sledeće godine. Takođe i da se u novembru krene sa izgradnjom Dunavske magistrale, od Požarevca ka Golupcu, kao i za završetak prve fabrike vakcina koja se gradi u Beogradu”, naglasio je ministar Siniša Mali.

Kaže da je obezbeđen i novac za rekonstrukciju više domova zdravlja, kao i za novi Klinički centar u Beogradu i njegovo opremanje, a takođe i za rekonstrukciju Doma za stare Kuline u Aleksincu i Doma za decu i omladinu u Zvečanskoj u Beogradu.

Na pitanje koliko će biti odvojeno za postrojenja za prečišcahavanje otpadnih voda, rekao je da za izgradnju kanalizacije i ovih postrojenja već ima potpisanih 16 lokalnih samouprava, u nekim su radovi već krenuli, a u ostalima će krenuti narednih dana

“Novac za to je obezbeđen pa će ove i naredne dve-tri godine u tih 16 samouprava to biti završeno. Paralelno se završavaju projekti i u ostalih gradovima i opšgtinama koje radimo sa kineskim investitorom tako da naredne godine očekujemo otvaranje gradilista po celoj Srbuji kada je ovaj projekat u pitanju”, rekao je Mali.

Dodao je da je projekat vredan 3,2 milijarde evra.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva