:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2020   18:20

0

57

Mali o merama za pomoć privrednicima u turizmu, hotelijerstvu

Ministar finansija Siniša Mali Mali kaže da je najvažnije da se sektorima koji su posebno ugroženi pandemijom Kovida-19 obezbedi dodatna likvidnost i poručuje da će im biti obezbeđeni povoljniji uslovi za kredite, koji bi podrazumevali duži period otplate i grejs period.

Takođe, privrednici u turizmu, hotelijerstvu i drumskom saobraćaju imaće pravo da konkurišu kod Fonda za razvoj za veće maksimalne iznose nego što je trenutno slučaj, a uslov je da ispunjavaju propisane uslove, rekao je Mali.

On je, inače, danas na sastanku u Privrednoj komori Srbije predstavnicima turizma, hotelijerstva i drumskog saobraćaja preneo konkretne predloge mera koje treba da pomognu njihovoj likvidnosti i što bržem pokretanju poslovanja.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednim danima biti donet i regulatorni okvir koji će te mere zakonski regulisati.

Nakon što su na prethodnim sastancima razmatrani predlozi privrednika, ministar je danas poručio da je država našla način da im pomogne, kao što je to, dodao je, učinila i sa sveobuhvatnim programom podrške ekonomskih mera za privedu.

On je podsetio privrednike da već imaju pravo odloženo na odloženo plaćanje poreza i doprinosa na zarade, na isplatu minimalne zarade i jeftine kredite, dodajući da je najvažnije da se tim sektorima obezbedi dodatna likvidnost.

Mali je zaključio da je država brzo i efikasno reagovala u novonastaloj situaciji koja je izazvana pandemijom virusa korona i dodao da se za manje od deset dana očekuje i isplata druge minimalne zarade.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva