:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 27, 2020   12:11

0

17

Mali: Odgovorićemo na izazove, u ekspozeu "prave stvari"

Siguran sam da ćemo sa predloženim sastavom nove vlade odgovoriti na sve izazove koji su pred nama, kaže ministar finansija Siniša Mali i navodi da će se u ekspozeu Ane Brnabić čuti prave stvari i pravi ciljevi.

Upitan da prokometariše novi sastav vlade, Mali je izrazio zadovoljstvo predlogom kandidata za ministre.
"Prvo mi je drago što će Ana Brnabić biti predsednica vlade, što će u vladi biti 50 odsto žena. To je sjajan sastav, dobra energija. Velika su iskušenja pred našom zemljom", rekao je Mali na konferenciji za novinare povodom predstavljanja pravila i nagradnog fonda prvog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020".
Napomenuo je da je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić definisao šest ciljeva za novu vladu koji se, kaže, odnose na ekonomiju, očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, jačanje naših odbrambenih sposobnosti i borbe protiv kovida 19.
Mali je naglasio da su to ogromni izazovi, da smatra da je sastav nove vlade pravi, da će dati tu potrebnu energiju da se odgovori na sve te izazove i da se na pravi način sačuvaju interesi građana Srbije.
"Veoma sam zadovoljan. Radujem se i toj sednici Skupštine sutra. Mislim da ćete u ekspozeu čuti, bar na osnovu razgovora koje sam imao sa Anom Brnabić, prave stvari, prave ciljeve", naveo je Mali, koji u novoj vladi ostaje ministar finansija.
Kaže da je težak period pred Srbijom, te da su velike stvari urađene u proteklom periodu i po pitanju ekonomije i po pitanju borbe protiv kovida 19.
"Još su veći izazovi pred nama ne samo zbog položaja Srbije, već i zbog izazova sa kojima se ceo svet suočava i zbog korona virusa, promene pirvrednog ambijenta, promene načina života. Siguran sam da ćemo sa ovim sastavom vlade na pravi način na sve te izazove i odgovoriti", zaključio je Mali.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva