:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 18, 2019   13:49

0

109

Mali: Plate u predškolskim ustanovama veće za devet odsto

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, da će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama od maja biti povećane za 9 odsto.

"Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine", rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je poslanicima predstavio i Predlog Zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Sosijete Ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza javnog preduzeća “Srbijagas”.

"Reč je o zaduženju "Srbijagasa" po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske", rekao je Mali.

Dodao je da je iznos kredita 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

Na dnevnom redu sednice Skupštine su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke Republike o regulisanju duga Republike Srbije prema Češkoj Republici kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Republike Srbije i “Rondex Finance Inc” o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema “Rondex Finance Inc”.

Izvor: Танјуг

Siniša Maliplate vaspitačimaSkupština Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva