:

:

TV Most

clock

Septembar 14, 2021   9:59

0

27

Mali: Poseta Merkel velika pobeda Srbije i predsednika Vučića

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je poseta nemačke kancelarke Angele Merkel bila izuzetno važna i da predstavlja veliku pobedu Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

"Ovo je bila izuzetno važna poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, to je osoba koja je lider u Evropi, a Nemačka je najveća ekonomska sila u EU. Ovo je velika pobeda za Srbiju i predsednika Vučića", rekao je Mali za Prvu.

Mali je naveo da je Merkelova juče rekla da je Vučić osoba koja ispunjava svoja obećanja i dodao da je to velika poruka koja govori o ugledu i Vučića i naše zemlje.

Ministar finansija kaže da pre desetak godina Srbija nije bila zemlja za koju je Merkelova imala lepe reči.

Istakao je da je sada Srbija faktor mira i stabilnosti u regionu i da poruke koje je nemačka kancelarka juče poslala i u prilog tome.

Nemačka je postala najveći spoljnotrgovinski partner Srbiji, a Italija je na drugom mestu i Kina na trećem, naveo je Mali.

"U poslednjih 10 godina mi smo uspeli da pet puta povećamo spoljnotrgovinsku razmenu sa Nemačkom i ove godine ta razmena će dostići šest milijardi evra. Kada je Vučić bio premijer 2014. u nemačkim kompanijama je radilo 17.000 radnika, dok je to sada više od 72.000 radnika", kaže Mali.

Kako je rekao, izgrađeno je apsolutno poverenje u Srbiji i Nemačkoj za saradnju i dolazak investitora i otvaranje fabrka.

"U ekonomiji jednostavno morate da se oslanjate na najveće ekonomske sile u Evropi. Srbija polako postaje lider i po stopama rasta i svim uspesima koje pravimo, pogotovo u poslednje dve godine, a to ne možete da uradite bez da ste faktor mira i stabilnosti u regionu i bez da ste izgadili imidž kredibilnog partnera i bez da ste povoljna i atraktivna destinacija za investicije".

Mali je naglasio da dovoljno govori koliko se Srbija promenila ako se uzme u obzir koliko ima nemačkih investicija u našoj zemlji.

Takođe, kaže da nikakav iznos subvencija neće dovesti nekog investitora ako zemlja nije ekonomski i politički stabilna i dobra investiciona destinacija.

Mali dodaje da sve zemlje sveta daju subvencije kako bi privukle investicije i izgradile nove fabrke.

Ministar napominje da su kod brojnih investicija koje smo privukli konkurenti Srbije bile zemlje poput Poljske, Mađarske, Češke, Brazila...

"I pojavila se mala, ali uspešna Srbija", dodao je Mali.

Izvor: Танјуг

Siniša MaliVučićMerkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?