:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2019   20:03

0

49

Mali: Pravi efekti Makronove posete će se tek videti

Ministar finansija, Siniša Mali naveo je u emisiji Oko na RTS-u da će pravi efekti posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Beogradu biti vidljivi tek u mesecima i godinam koje dolaže.

Siniša Mali je, gostujući u emisiji Oko na RTS-u, ocenio da je poštovanje koje je Srbija dobila posetom Emanuela Makrona rezultat napora i rada aktuelne vlasti da od Srbije napravi jaku ekonomsku i stabilnu zemlju koja je, kako je istakao, faktor stabilnosti i mira u regionu.

Presrećan je, kaže, i teško mu je da pronađe prave reči kojima bi opisao kako se oseća povodom posete predsednika Makrona.

"Presrećan sam, pogotovo onim što smo čuli i videli na Kalemegdanu, kada se Makron obratio i na srpskom jeziku. Ako pogledate istoriju, da li je ikada postojao tako važan državnik kao predsednik Makron, koji je jedan od pet ili šest najvažnijih lidera na svetu, da sa toliko emocija, ljubavi, empatije, poštovanja priča o Srbiji? Mislim da se to nikada nije desilo", rekao je Mali.

Podsetio je da su, tokom Makronove posete, potpisana 22 sporazuma između Srbije i Francuske.

"To je posebno važno jer želimo da podstaknemo dalji razvoj naše privrede. Rezultati koje smo ostvarili u proteklih nekoliko godina su dobri, naša ekonomija raste, na stabilnom je putu razvoja, ali hoćemo da taj razvoj bude još brži i jači. Hoćemo da deset milijardi evra vredan investicioni program započnemo već koliko naredne godine", rekao je ministar.

Istakao je da je deo tog programa izgradnja beogradskog metroa koja će početi do kraja sledeće godine, kako je i obećano.

Mali je precizirao da je ukupna vrednost dve linije metroa četiri milijarde evra i dodao da će metro graditi zajedno srpske, francuske i kineske kompanije.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva