:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2019   12:31

0

107

Mali: Predstavljanje NIP-a za desetak dana

Nacionalni investicioni program kojim će se sa oko 12 milijardi evra u narednih pet godina podržati mladi, pronatalitetna politika, izgradnja infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže u Srbiji, biće predstavljen u narednih desetak dana, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je u Skupštini Srbije gde je u toku rasprava o amandmanima na Predlog budžeta za 2020.godinu rekao da program, koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sadrži sve projekte koji će se raditi u narednih pet godina na teritoriji cele Srbije sa detaljnim planom za svaku lokalnu samoupravu.

On je dodao da će se raditi putna infrastruktura, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže, fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, ono što, kako kaže, decenijama nije rađeno u zemlji.

"Preduslov toga su stabilne finansije, da imate suficit u budžetu, kontrolisan javni dug kako biste novac koji imate priliku da plasirate uložili upravo u ono što je građanima Srbije najvažnije, a to jeste infrastruktura", dodao je Mali.

Prema njegovim rečima, u okviru Naciionalnog programa oko 500 miliona evra biće opredeljeno za mlade kako bi imali krov nad glavom, kao i za pronatalitetnu politiku.

"Zamislite da su ovi pre nas završili i vodovod i kanalizaciju, mi bismo danas pravili možda i svemirske brodove, ali sada moramo da radimo ono što oni nisu, jer su razmišljali samo o svojim džepovima i kako da zarade 619 miliona evra kao što je to Dragan Đilas uradio", rekao je Mali.

Izvor: Танјуг

Siniša Mali
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva