:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 08, 2019   14:03

0

213

Mali sa Bejrom o podršci GIZ-a Srbiji

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Beogradu s potpredsednkom Izvršnog odbora Nemačke razvojne agencije (GIZ) Kristoferom Bejrom, sa kojim je razgovarao o podršci koju Srbiji pruža ta organizacija.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva finansija, na sastanku je bilo reči o prethodno realizovanom projektu "Reforma javnih finansija" koji je finansirala Vlada Savezne Republike Nemačke, a realizovao GIZ.

U martu 2018. godine počeo je novi projekat "Reforma javnih finansija - Agenda 2030" za period 2018-2020. u iznosu od četiri miliona evra.

U septembru prošle godine, podsećaju iz ministarstva, predloženo je da se projekat produži za još godinu dana i sa dodatnih milion evra, kao i da se nastavi i nakon 2021. godine.

Projekat je u prethodnom periodu podržavao reformu javnih finansija, a najviše Upravu carina, Poresku upravu, Upravu za javni dug, Upravu za trezor, Centralnu jedinicu za harmonizaciju, AFKOS i budžetsku inspekciju.

Cilj projekta je jačanje sistema javnih finansija u pogledu transparentnosti, efikasnosti i koordinacije politika za implementaciju Agende 2030, u skladu sa "principima dobrog finansijskog upravljanja".

Kako se navodi u saopštenju, Mali je upoznao Bejra sa ekonomskom situacijom u Srbiji i rezultatima iz januara.

Bejr je iskazao zadovoljstvo zbog odlične saradnje koju GIZ ima sa Vladom Republike Srbije, a sagovornici su se složili da će u buducnosti nastaviti aktivnu saraduju, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Siniša MaliKristofer BejrekonomijaGIB
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva