Mali sa DFC i EXIM o projektima iz programa "Srbija2025"

:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2020   12:27

0

25

Mali sa DFC i EXIM o projektima iz programa "Srbija2025"

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas, oko podneva, sa predstavnicima američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) i EXIM banke, kojima je predstaviti naše projekte za finansiranje, sa posebnim naglaskom na program "Srbija 2025".

Tom sastanku prisustvuje i direktor regionalne kancelarije DFC u Beogradu Džon Jovanović.

U timu ministra Malog su državni sekretar Gojko Stanivuković, pomoćinici ministra za finansijski sistem, za makroekonomska i fiskalna pitanja, zatim, direktor uprave za javni dug i ostali.

Sastanku u Klubu poslanika ispred američke delegacije prisustvuju, osim Džona Jovanovića, savetnik direktora DFC - a Kejleb Mek Keri (Caleb McCarry), ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, šef bankarskog sektora EXIM banke Stefan Rena (Stephen Renna) i drugi predstavnici DFC i EXIM banke.

Mali je ranije izjavio Tanjugu da su osim infrastrukturnih projekata predmet američkog interesovanja mikro, mala i srednja preduzeća, žensko preduzetništvo, kao i poljoprivreda.

Kazao je i da će se sa DFC-om razgovarati o novoj garantnoj šemi koja bi se radila sa tim američkim fondom, finansiranju velikih projekata iz programa "Srbija 2025", razvojnom finansiranju i drugim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio program za razvoj zemlje do 2025. godine pod nazivom "Srbija 2025", koji je vredan ukupno 14 milijardi evra.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva