:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2019   12:40

0

200

Mali sa direktorkom UNICEF o projektima i budućoj saradnji

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Reginom De Dominicis o aktuelnim projektima i budućoj saradnji i tom prilikom su se složili da su potrebne sistemske promene kako bi se poboljšao položaj dece u Srbiji.

Direktorka UNICEF-a je istakla da će ta organizacija uraditi studiju o predškolskom obrazovanju u Srbiji, u kontekstu javno - privatnog partnerstva, odnosno saradnje sa privatnim vrtićima.

Ministar Siniša Mali je rekao da je upravo, dok je bio gradonačelnik Beograda, uveo privatne vrtiće u sistem predškolskog obrazovanja, te da je na taj način za tri godine 10.000 dece više dobilo svoje mesto u vrtićima.

Regina De Dominikis je istakla da zna da je Grad Beograd otišao korak dalje u predškolskom obrazovanju i da je važno da lokalne samouprave i država na taj način vode računa o boljem položaju dece.

Mali i De Dominikis su se složili da je važno da državne institucije i organizacije koje se bave zaštitom dece zajedno rade na tome da se unapredi njihov položaj u društvu, kao i da će buduća saradnja Ministarstva finansija i UNICEF-a ići u tom smeru, ističe se u saopštenju Ministarstva finansija.

Izvor: Танјуг

UNICEFSiniša Malisaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva