:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 05, 2019   14:23

0

288

Mali sa direktorom u EIB-u o projektima u Srbiji

Srpski ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu s direktorom za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan u Evropskoj investicionoj banci (EIB) Mateom Rivelinijem o tekućim i budućim projektima u Srbiji koji se sprovode uz podršku te finansijske institucije.

"Sagovornici su razgovarali o projektima iz oblasti zdravstva, obrazovanja, infrastrukture i ekologije koji su u toku, a koji će, kako su se složili, umnogome doprineti poboljšanju kvaliteta života ljudi u Srbiji", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Na sastanku je bilo reči o projektima poput Kliničkog centra A i Kliničkog centra B, koji podrazumeva modernizaciju, unapređenje i proširenje, odnosno dogradnju bolnica u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i o podršci za opštinsku i regionalnu infrastrukturu.

Mali i Rivelini razgovarali su i o projektu modernizacije škola, za koji je ministar istakao da je "veoma bitan za Vladu Republike Srbije, jer je jedan od njenih prioriteta bolje i kvalitetnije obrazovanje za mlade".

Osim toga, tema sastanka je bio i projekat istraživanje i razvoj u javnom sektoru.

Posebno su istaknuta i dva nova projekta koji će se raditi uz podršku EIB-a, a koji se odnose na finansiranje izgradnje autoputa Niš-Pločnik-Merdare I faza (Niš-Plocnik) u iznosu od 100 miliona evra i projekat rekonstrukcije i izgradnje lokalne infrastrukture u područjima na migrantskoj ruti u iznosu od 40 miliona evra, koji će sprovoditi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su se saglasili da će redovno održavati sastanke, kako bi mogli da prate dinamiku sprovođenja aktuelnih projekata.

Vrednost ukupno potpisanih i ratifikovanih sporazuma Srbije sa EIB-om od 2001. godine iznosi 3,2 milijarde evra.

Izvor: Танјуг

Siniša MaliEIBMateo Rivelini
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva